ESKİ KÖMÜR SAHALARI DOĞAYA KAZANDIRILDI

Enerji ve Tabiİ Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kütahya'da eski kömür sahalarının ağaçlandırılması çalışmalarını yerinde inceledi. Ünsa Madencilik A.Ş. tarafından yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Yıldız, "Burası Türkiye'nin ilk maden ocaklarından biri olan Değirmisaz. Kömür faaliyetlerinin bitirilmiş olduğu bu bölgede dikilen ağaçların hem ekolojik denge açısından, hem milli ekonomi açısından, hem de enerji ile alakalı sektörlerde çevreye verilen değer açısından son derece büyük önemi var" dedi.

Ünsa Madencilik A.Ş. Genel Müdürü Emin Yüce de, 20 önce terk ettikleri kömür üretim alanlarında ağaçlandırma çalışması yaptıklarını söyledi. Çalışmaların olumlu sonuçlandığını ifade eden Yüce şöyle konuştu:

"20 yıl önce terk ettiğimiz alanları, yeniden doğaya kazandırmak amacıyla bölüm bölüm ağaçlandırma çalışmaları başlattık. Fıstık çamı bu bölgede yetişti. 20 yılda ağaçlarımız 20 metre civarında uzadı. Şuanda kozalak da vermeye başladı. Yaklaşık 80 bin civarında fıstık çamı, 40-50 bin civarında da vişne ve kiraz ağacımız var. Buradaki kömür tabakası üzerinde bir tabaka var. Bu tabaka gübre ihtiva ediyor."

FOTOĞRAFLI