MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da katıldığı düğünde, nikah şahitliğini yaptığı Emine-Mahmut Doğu çiftine çeyrek altın takarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni evli çiftlere yaptığı, 3 çocuk önerisini hatırlattı.
Seçim bölgesi Batman'da bir dizi incelemelerde bulunan ve dün akşam katıldığı düğün töreninde halay çekip stres atan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Emine-Mahmut Doğu çiftinin de nikah şahitliğini yaptı. Batman-Siirt çevre yolundaki Diva Düğün Salonu'nda Emine-Mahmut Doğu çiftinin düğün törenine, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Emniyet Müdürü Necati Denizci, AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin ve AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ekmen ile birlikte katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zaman zaman halay çekti. Çektiği halay sonrası beraberindeki yöneticilerle çiftin nikah şahitliğini yapan Bakan Şimşek, Belediye Evlendirme Müdürü Nuri Turgut'tan aldığı evlilik cüzdanını gelin Emine Doğu'ya teslim etmeden önce Başbakan Erdoğan'ın 3 çocuk yapma önerisini hatırlarak, "Şahitliğini yaptığımız çift birbirine çok yakışıyor. Bir yastıkta kocasınlar. Tüm günleri karşılıklı sevgiyle geçsin. Hayırlı evlatlar versinler. Başbakanımız'ın tavsiyesini burada söylemeye gerek yok. Zaten yöredeki ailelerimiz kalabalık nüfuslu. Çifte ömür boyu mutluluklar diliyoruz" dedi
Evlilik cüzdanını gelin Emine Doğu'ya teslim ettikten sonra Vali Yılmaz Arslan ile birlikte çifte, çeyrek altın takan Bakan Şimşek, hatıra fotoğrafı da çektirdi. Kürtçe ağırlıklı şarkıların eşliğindeki düğünde, seçim çalışması stresini halay çekerek atan Bakan Şimşek, daha sonra uçakla Ankara'ya döndü.