MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm süreciyle birlikte anaların ağlamadığını belirterek, Ortadoğu ülkelerinin de Türkiye'den ilham almaları gerektiğini söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memleketi Batman'ın Kozluk İlçesi'nde kaymakamlık tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Çözüm süreciyle birlikte dağ, ova ve şehirlerde annelerin ağlamadığını söyleyen Şimşek, ülkede ve bölgede huzur, kardeşlik, birlik ve beraberliğin geliştiğini belirtti. Ortadoğu'daki ülkelerin Türkiye'den ilham alması gerektiğini ifade eden Şimşek, Irak, Suriye, Libya ve Yemen gibi yerlerde yaşanan sorunların kardeşlik hukuku içerisinde özgürlük ve demokrasi ekseninde çözülmesi dileğinde bulundu. Şimşek, "İsrail'in yaptığı zulüm ortada bulunuyor. Ramazan ayında bulunduğumuz durumu daha iyi düşünmemiz lazım. Ortadoğu'da, İslam coğrafyasında her gün ekranlarımıza yansıyan ve içinde bulunduğumuz durumu göstermesi açısından hiç arzulamadığımız ve hoş olmayan zulmün bol olduğu bir dönemden geçiyoruz" dedi.

Toplum Yararına Çalışma projesi kapsamında Temmuz ayı sonunda iş süreleri bitecek bir grup işçiyi de dinleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “9 ay süren bu projede iş süresini uzatmak mümkün değil. Ülkede iş sahibi olan 26 milyondan fazla kardeşimiz var. Bunun üç milyonu devlet kurumlarında çalışıyor. Esas istihdam, esas iş özel sektördür. Çünkü biz özel sektöre teşvik veriyoruz. Eski mantık yok artık. Devlet artık ekonomide bir aktör değil. İş-Kur projesinde, amaç eğitim yuvalarında işsizleri geçici personel kapsamında çalıştırmaktır. Bunların kalıcı bir statüde çalıştırılmaları imkansız. Türkiye, bunu kaldırmaz. İş-Kur'un meslek kursları aracılığıyla işsizler işe kavuşmuş olur" dedi.

FOTOĞRAFLI