AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Bitlis’e geldi. Şahin, "Bütün ayrımcılığı gidererek yolumuza devam ediyoruz" dedi.
Muş'tan karayoluyla Bitlis'e gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, valilik önünde Vali Veysel Yurdakul ve kurum amirleri tarafından karşılandı. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Şahin, daha sonra Vali Veysel Yurdakul'un makamında gazetecilere Bitlis'in coğrafi ve tarihi yönden bir medeniyet kenti olduğunu anlatırken her türlü hizmete layık olduğunu söyledi. Bakanlığının çalışması ve hizmetleri ile ilgili bilgiler veren Bakan Şahin, yeni bir döneme girildiğini belirterek, şöyle dedi:
"Sosyal hizmette herkesin yaşam kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Bölgesi dili, dini, mezhebi ve cinsiyeti ne olursa olsun eşrefi mahlukat olarak doğan insan, her şeyin en iyisine layıktır. Yetimin yanında olmak ve ona sıcak yuva vermek bizim en büyük görevimiz. Bu değişim ve dönüşümde gönül elçilerini bulduk. Kadının statüsü çok önemli. Bizim inançlarımızda da kadın ve erkek birbirinin tamamlayıcısıdır. İkisinin de hak ve hukukunu koruyarak gözetmek bizim en büyük görevimiz. Kız çocuklarına eğitim imkanı sağladık. Engelliler bizden önce hukuku olmayan, mevzuatı olmayan ve yok sayılan evden çıkamayan gruptu. Şimdi artık halk temelli yaklaşıyoruz. Bütün ayrımcılığı gidererek yolumuza devam ediyoruz. Çevreyi engellilere göre düzenliyoruz. Bu bakımdan çok önemli bir çalışma süreci içindeyiz. Aile değerlerinin korunması, evlilik öncesi eğitim, evlilik boyunca rehberlik, boşanma sayısının daha da azaltılabilmesi için bakanlığımız çalışmalar yürütüyor.
ANALARIN AĞLAMADIĞI BİR DÖNEME GİRDİK
Şehit yakınları ve gazilerin kendileri için çok önemli ve hassas bir bölüm olduğunu anlatan Bakan Şahin, bölgenin çok bedel ödediğini, 'Çözüm süreci' ile 1 yıldan bu yana  şehit cenazesinin gelmediği, kimsenin gazi olmadığı, kanın akmadığı, anaların ağlamadığı bir döneme girildiğini söyledi. Bakan Fatma Şahin şöyle konuştu:
"Bölge insanının buna sahip çıkması çok önemli. Geride kalan mağdurun muhtaçlığını gidermek de önemli. Bunun için çok önemli 2 yasa çıkardık. Şehit yakınlarımızın, eş, çocukları ve ailelerinin bundan sonraki yaşamlarını kolaylaştırmak için ne yapmamız gerekiyorsa, ne söylediysek başbakanımızdan daha fazlasını aldık. Çok önemli yasal düzenlemeler yaptık. İstihdam, seyahat hakları ve aklınıza gelen her şeyi başararak bugüne geldik. Sosyal devlet olarak herkesin yanında olmamız bizim en büyük görevimiz. İnsani gelişmişlik kriterinde dünyanın iyilerinden olacağız. Bu bakış açısı çok önemli. Bu takım çalışması çok önemli. Milletin gönlüne girebilmek en büyük eser ve makam."
Bakan Şahin daha sonra Papşen Hanı'nda Aile Destek Merkezi’nin açılışını yapıp yemek yedi.