Özgür ARSLAN/İSTANBUL, () BİRKAÇ aydır hizmette bulunan Bağcılar Belediyesi'nin Engelliler Sarayı'nın resmi açılışı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı bir törenle yapıldı. 16 bin 500 metrekarelik alana sahip olan Engelliler Sarayı'nda 30 farklı branşta eğitim veriliyor.
Törende konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Engelliler Sarayı'nda son 7 ayda 650 kekemeye tedavi olanağı sunduklarını belirtti. Çağırıcı, “Bir tek projeden bahsedeceğim. En son burada yapmış olduğumuz proje, kekemelik ile alakalıydı. Bugün toplumumuzda kekemeliği bir hastalık olarak biliyoruz. Tedavisinin olduğunun bile farkında değiliz. Tedavisi de olsa, bir kişinin tedavisi 5 bin lira. Son 7 ayda 650 kekeme sıfır problemle bu mekândan ayrıldı. Ve ücretsiz olarak" dedi.

"ENGELLİLER SARAYI'NI BÜTÜN DÜNYA GÖRSÜN"
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, törende yaptığı konuşmada, Engelliler Sarayı'nı bütün gelişmiş ülkelerin görmesini istedi. Müezzinoğlu, "Bağcılar'da yüzde 30'larla aldığımız yerel yönetimleri inşallah yüzde 90'larla taçlandıracağız. Çünkü artık Bağcılar İstanbul'a farklı örnekleri sunuyor. Türkiye'ye farklı örnekleri sunuyor. Hatta dünyaya farklı örnekleri sunuyor. Dünya, hangi gelişmiş ülke olursa olsun, gelsin bu Engelliler Sarayı'nı bir görsün. Hidroterapi tedavi merkezi, engellilerimiz için meslek edindirme, kekemelik tedavisi ve onun bütün yaşamı ile ilgili her alana önem veren anlayış medeni bir anlayıştır" şeklinde konuştu.

"MİLLETİNE ENGELLİ BAKANLARDAN RABBİM KORUSUN"
Bakan Mehmet Müezzinoğlu, şunları söyledi:

 “Fiziksel engelli veya akıl engeli, bir taraftan Allah'tan gelmiştir; gereğini yaparız ve teslim oluruz. Rabbim hepimizi engelli bir yaşamdan korusun, derim. Engelli yaşamımızı kolaylaştırsın derim. Ama en büyük duam nedir biliyor musunuz? Rabbim, hangi koşullarda olursa olsun, yaşama engelli bakmaktan beni korusun. İnsanına engelli bakan, sağlıklı görünen hastalardan bu milleti korusun. Hayata engelli bakan, yönetimlere engelli bakan, milletine engelli bakan özürlü yöneticilerden bu ülkeyi ve bu milleti korusun. Milletine engelli bakan yöneticilerin çok ağır bedellerini ödedi bu milleti. Bir taraftan tedavileri peşinden koştururuz. Ama sağlıklı görünen engellilerden, sağlıklı görünen makam sahiplerinden, sağlıklı görünen zenginlerden rabbim hiçbirimizi eylemesin."

Tören sonunda, Bağcılar İnönü, Mahmutbey, Bağlar, Demirkapı Mahallelerindeki Aile Sağlığı Merkezlerinin ve Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki 112 Acil Yardım ve Kurtarma İstasyonu'nun kurdeleleri canlı bağlantılar yapılarak kesildi.

ÖA (MK) (FOTOĞRAF)