SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanların da adlarının karıştığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile ilgili olarak, demokrasi ve hukukun gerekliliklerini yerine getireceklerini belirterek, "AK Parti yanlış yapıyorsa, AK Parti rüşvet yiyorsa, AK Parti yolsuzluk yapıyorsa, millet sandıkta bunun hesabını sorar. 30 Mart'ı bekleyin" dedi.
Elazığ Şehir Hastanesi'nin temel atma törenine katılmak üzere dün gece saat 01.00'de kente gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geceyi burada geçirdi. Bakan Müezzinoğlu, bugün sabah saatlerinde Vali Ömer Faruk Koçak'ı makamında ziyaret ederek, basına kapalı bir süre gürüşme yaptı. Bakan Müezzinoğlu, valilik çıkışında gazetecilerin, 17 Aralık operasyonu ile ilgili sorularını yanıtladı.
"BU DA DARBENİN FARKLI BİR VERSİYONU"
Mustafa Kemal Atatürk'ün, TBMM'nin kurulduğu gün yaptığı konuşmadaki, "Kayıtsız, şartsız egemenlik milletindir" sözünü hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, "Şimdi ne yazık ki 91'inci kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimiz'de belirli güç odakları, belirli çıkar çevreleri, içerden ve dışardan, egemenliğin milletin olmasına karşı, zaman zaman büyük hazımsızlıklar yaşadılar. Bunu 60 darbesinde gördük, 70 müdahalesinde gördük, 80 darbesinde gördük, 28 Şubat'ta gördük. AK Parti iktidarı döneminde çok farklı versiyonlarıyla gördük. Bana göre bu da yeni, farklı bir versiyon. Gezi olayları farklı bir versiyondu. Daha önce Ayışığı, Sarıkız, Balyoz; bunlar farklı versiyonlardı. Bu da yine farklı bir versiyon. Ama kim ne derse desin, AK Parti'nin bir duruşu var. Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. AK Parti de milletin o partsidir. Milletin ortak hakkının temsilcisidir" dedi.
"30 MART'I HERKES BEKLESİN"
Millete rağmen bu ülkede hiç kimsenin hiçbir şey yapamayacağını ve yapamaması gerektiğini belirten Müezzinoğlu, "Daha önce yapmış olanlar bu alışkanlıklarından vazgeçmiyor olabilirler ama artık bıraksınlar sandığa bu işi. Demokrasiyse, hukuk devletiyse, bunun hukukunun gereği sandıktır. Sandıkta AK Parti yanlış yapıyorsa, AK Parti meşruiyet dışıysa, AK Parti rüşvet yiyorsa, AK Parti yolsuzluk yapıyorsa, bu şehir hastaneleri kendiliğinden olmaz. Sandıkta da millet, kimin millet adına çalıştığını, kimin milletin hak ve hukukunu koruduğunu, ülkenin 11 yıl önce bu senaryoları çizenlerin bile rüyasında göremeyecekleri gücü yakaladı Türkiye. Ne diyoruz; 2023'te dünya ekonomisi arasında güçlü ilk 10 ülke. Şimdi güçlü ilk 10 ülke olma idealinden ve hedefinden rahatsız olanlar, içeride ve dışarıda var. İçerdekileri ve dışlardakileri el birliğiyle AK Parti iktidarını yıpratmak istiyorlar ama esas yıpratmak istedikleri milli irade. Sandığın iradesi, sandığın hukukudur. AK Parti olarak tek bir görevimiz var; sandığın hukukuna milletten başka kimseyi dokundurtmayacağız. Sandığın hukuku da ne diyorsa onu da başımızın üstünde taşıyacağız. Herkes sandığın hukukuna teslim olsun, 30 Mart'ı herkes beklesin" diye konuştu.