SAĞLIK KAMPÜSÜ TEMELİ ATTI
Elazığ'da içinde 495 yataklı Bölge Hastanesi, 299 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 96 yataklı Psikiyatri Hastanesi, 150 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Pskiyatri Hastanesi olmak üzere toplam 1040 yatak kapasitesi Elazığ Entegre Salık Kampüsü'nün temeli, mehter takımının gösterileri arasında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzioğlu ve protokol üyeleri tarafından atıldı.
Doğukent Mahallesi'ndeki temel atma törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzioğlu, Ak Parti milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Şuay Alpay, Sermin Balık, Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile partilililer ve vatandaşlar katıldı.
Bakan Müezzinoğlu, "İnşallah hayırlı bir başlangıcın arifesindeyiz. Elazığmıza hayırlı olsun. Hayal böyle bir şey; bugün varız yarın yokuz. Ama Türkçemizde bir söz var; 'Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri’. Bizler Ak Parti olarak başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde bu ülkeye ve bu milletle eserler bırakarak bu dünyadan ve bu ülkeden göç etmeyi rabbim bizlere nasip etsin diyorum" dedi.
'TEŞEKKÜR USTA'
Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
"Az önce buraya gelirken bir afiş gördüm. ‘Teşekkürler Usta’ diyor. Evet ustaya teşekkürler. Çünkü sağlıkta, ulaşımda, dış politikada, ekonomide Türkiye bugün dünya çapında bir ülke olduysa, evet o büyük ustaya hep birlikte teşekkür borcumuz var, teşekkürler büyük usta diyorum. Sağlık Bakanı’ndan daha çok Sağlık Bakanlığı yapan, Ulaştırma Bakanı’ndan daha çok Ulaştırma Bakanlığı yapan, Eğitim Bakanı’ndan daha çok Eğitim Bakanlığı yapan, dış politikada Dışişleri Bakanı’ndan daha çok Dışişleri Bakanlığı yapan bir Başbakan’a, bir lidere sahibiz. Allah'a şükürler olsun ki o liderle bu ülke başı önde eğik olmaktan çıktı. Başı dik bir şekilde Amerika Birleşik Devletleri’yle de, Almanya’yla da, AB ile de dik bir şekilde duruşunu, milletin saygın ve milletin hak ettiği duruşu gösteriyor. Muhalefet ne derse desin, bozguncular ne derse desin, hesapları bozulanlar ne derse desin. Evet şehir hastanelerindeki hadisede de 5 yıldır uğraşıyoruz. 5 yıldır bu ülkeye bu millete bazıları engel olmak için dünya kadar senaryolar yapmasalardı bugün inanıyorum ki Elazığ Şehir Hastanesi’nin temel atmasında değil açılışında burada olacaktık. Ama milleti dert edinmeyenler, milletin geleceğini vizyonunu taşıyamayanlar yürütmeyi durdurma kararlarıyla birçok engellemelerle bizi bugüne kadar zorladılar ama Türkçemizde bir söz var; geç olsun güç olmasın."
"TÜRKİYE'NİN İSTİKRARIYLA OYNANIYOR"
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Türkiye’nin istikrarıyla oynandığını belirterek, "Bir düşünün Türkiye’nin istikrarıyla oynamak isteyenlerin hesabı ne olabilir? Gezi Parkı’nda olay çıkaranların acaba dertleri ağaç mıydı yoksa ülkenin istikrarı mıydı? Bugünlerde bu senaryoları bir araya toplayarak milletin gözünde Ak Parti iktidarını yıpratmak isteyenlerin derdi milletin hak ve hukukunu korumak mı, yoksa milletin ensesinde boza pişirmeye devam etme mi? Ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar artık onların eli milletin cebine uzanamayacak, milletin ensesinde boza pişiremeyecekler. Çünkü artık Recep Tayyip Erdoğan var, Ak Parti var, 75 milyon bu ülkenin vicdanlı insanları var" dedi.
Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler daha sonra sağlık kampüsünün temelini attı. Müezzinoğlu, temeli atılan sağlık kampüsünün 29 Ekim 2015 tarihinde bitirilmesi için yüklenici firma yetkililerinden söz aldı.