GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Antalya'da 10 bin seyirci kapasiteli Merkez Spor Salonu'nun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye tüm illeriyle gerçek bir spor ülkesi olacak" dedi.
Antalya Şehir Stadyumu ve Olimpik Havuzu'nun da içinde olduğu Yüzüncü Yıl Spor Kompleksi'ndeki temel atma töreninde çok sayıda ilk, orta ve lise öğrencilerinin bulunduğu tören alanında Bakan Kılıç, Down Sendromlu çocuklardan oluşan Lokomotif Ritim isimli müzik grubunun gösterisiyle karşılandı. Kılıç, kendisine sarılıp 'Hoşgeldiniz' diyen Down Sendromlu çocuklarla bateri çaldı.
Merkez Spor Salonu'nun 10 bin kişilik ve Türkiye'nin en büyük 4'üncüsü olacağını belirten Bakan Suat Kılıç, 33 bin kişilik Antalya Şehir Stadyumu ve Kapalı Spor Salonu'nun 2014 yılı sonunda tamamlanacağını açıkladı.
Alandaki gençlerin tarihi bir ana tanıklık ettiklerini belirten Suat Kılıç, stadyum ve kapalı spor salonu dışında Antalya'ya Mersin'dekinin aynısı cimnastik salonu, buz pateni, 3 bin kişilik olimpik yüzme havuzu, bireysel sporcuların antremanı için Antalya Sporcu Fabrikası, Alanya Gençlik Merkezi ve Manavgat İzcilik Kampı projelerinin tek tek fotoğraflarıyla kısaca içeriklerini anlattı. Kılıç, bazı projelerin 2014 sonunda tamamlanacağı, bazılarının da temellerinin 2014 yılında atılacağını söyledi.
Antalya Gençlik Merkezi inşaatına 2014 yılında başlayacaklarını da belirten Bakan Kılıç, "Hep söylüyoruz yolu gençlik merkezinden geçen gençlerimiz bu ülkenin polisine molotof kokteyli atmaz. Yolu gençlik merkezinden geçen gençlerimiz belediye otobüslerinin, kamu araçlarının üstlerine sprey boyalarla bölücü sloganlar yazmaz. Yolu gençlik merkezinden geçen gençlerimiz, vatana, millete, devlete ve bayrağa saygılı, anne ve babaya saygılı, aileye inanan topluma değer katan nesiller olur" diye konuştu.
Bakan Suat Kılıç, Antalya'daki yatırımların Türkiye'nin diğer tüm illerinde de yapıldığından bahsederek, "Türkiye tüm illeriyle gerçek bir spor ülkesi olacak" dedi.
Alanda öğrencilere top ve çeşitli spor malzemeleri de dağıtıldı. Bu sırada çocuklar arasında izdiham oluştu. Törende Bakan Kılıç'a eşi Melikenur Kılıç ve oğlu Melik Suat Kılıç da eşlik etti.