GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Antalya'da yapımı devam eden stadyum inşaatının yerel yönetimlerin mesai saatleriyle ilgili engellemeleri yüzünden geciktiğini söyledi. Yerel yönetimlere seslenen Bakan Kılıç, "Lütfen yerel yöneticiler mesai saatleri konusunda bize yardımcı olsun" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yapımı devam eden tesisleri incelemek üzere Antalya'ya geldi. Bakan Kılıç ilk olarak bir süre önce temeli atılan 33 bin kişilik stadyum inşaatını inceledi. Bakan Kılıç, Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, Antalya milletvekilleri, ilgili kamu kurumu temsilcilerinin de katıldığı inceleme gezisinin ardından açıklama yaptı.
"SÜREKLİ ENGELLE KARŞILAŞIYORUZ"
Antalya stadyumunu 2014 yılı futbol sezonuna yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Bakan Kılıç, şöyle konuştu:
"Temel attığımız günden bu yana arzu edilen hızla inşaatı sürdüremedik. Çünkü mesai saatleri konusunda sürekli bir engelle karşılaşıyoruz. Mesai saatleriyle ilgili engellemenin hızla yerel makamlarca ortadan kaldırılması lazım. Saat 18.00'den sonra çalışmayan bir şantiyenin 1 yılda 33 bin kişilik bir stadyumu bitirmesi mümkün değil. Daha temeli atarken Meltem Mahallesi halkından özür diledik. Ama bu rahatsızlığın en kısa sürede sona erebilmesi için geç saatlere kadar çalışmamız, hızla bu inşaatı bitirmemiz lazım. Bitirdiğimizde Antalyaspor emanetine kavuşmuş olacak, en önemli marka değerine kavuşmuş olacak. Meltem Mahallesi de inşaat gürültüsü ve tozundan en kısa sürede kurtulmuş olacak."
"KİMSEYE MEKTUP YAZMIYORUM"
Basın mensuplarının hangi yerel yönetim engelliyor sorusuna, “Antalya'ya polemik için gelmiyorum, hizmet için geliyorum" karşılığını veren Bakan Kılıç, şöyle devam etti:
"Antalya'da herhangi bir belediye ile herhangi bir belediye başkanı ile polemiğe girmem. Nihayetinde mesai saatlerinin kontrolünü sağlayan makamlar bellidir. Kimseye laf göndermiyorum, kimseye mektup yazmıyorum. Açık açık konuşuyorum. Antalya'daki bu spor tesislerini bir an önce başlayıp bitirmek istiyoruz. Lütfen yerel yöneticiler mesai saatleri konusunda bize yardımcı olsun."
Yerel yönetimlerin mesai saatleri konusunda gerekli anlayışı göstermemesi durumunda başta stadyum olmak üzere diğer projelerin bitiminin gecikeceğini vurgulayan Bakan Kılıç, "Anlayış göstermezlerse bu projeler 2 yıl Antalya'yı rahatsız eder. Ama anlayış gösterirlerse 1 yıl içinde hepsini bitirir çıkarız. Kazanan Antalya olur" diye konuştu.
ÜÇ YENİ PROJE MÜJDESİ
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ayrıca, Antalya'da yapımı devam eden 10 bin kişilik spor salonu, 1500 kişilik öğrenci yurdu, olimpik yüzme havuzu, öğrenci yurdu ile gençlik merkezi ve kamplar gibi projelerden de bahsetti. Stadyum, spor salonu ve yüzme havuzu başta olmak üzere diğer devam eden projelerle Antalya'ya yaklaşık 350 milyon TL'lik yatırım yapıldığını aktaran Bakan Kılıç, bunlara 3 yeni proje daha ekleneceğini bildirdi.
400 MİLYON LİRALIK YATIRIM
'Antalya Buz Pateni Salonu', 'Antalya Çok Amaçlı Spor Salonu' ve 'Antalya Jimnastik Salonu' projelerini yeni yılla birlikte hayata geçirmek istediklerini kaydeden Bakan Kılıç, bu üç projenin toplam maliyetinin 50 milyon TL olacağını aktardı. Devam eden projeler ve yenileriyle birlikte Antalya'ya 400 milyon TL'lik yatırım yapılacağını vurgulayan Bakan Kılıç, Antalya'nın sportif vizyon stratejisini belirlediklerini dile getirdi. Bakan Kılıç ayrıca, tüm projelerin takipçisi olacağını sözlerine ekledi. Bakan Kılıç daha sonra yapımı devam eden 10 bin kişilik spor salonu ile 1500 kişilik öğrenci yurdunun inşaatlarında incelemelerde bulundu.