"AŞURE HEPİMİZİN AŞURESİDİR"
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Isparta ziyareti kapsamında esnafı ziyaret etti. Esnaf ve sokakta karşılaştığı gençlerle fotoğraf çektiren Bakan Kılıç, bir işletmeden aldığı gül lokumunu kendisini izleyen gazetecilere ikram etti. Esnaf ziyareti ardından AK Parti İl Başkanlığı'na geçen Bakan Kılıç, partili kadınlar tarafından karşılandı. Muharrem ayı dolayısıyla aşure yapan kadınlarla birlikte aşure ikramında bulunan Bakan Kılıç, aşurenin önemini anlattı.
"AŞURE EHLİBEYTİ HATIRLAMAKTIR"
Muharrem ayında aşure pişirmenin sebebi hikmetinin 'ehlibeytin' hatırlanması olduğunu belirten Bakan Kılıç, şöyle devam etti:
"Ehlibeyt; peygamber efendimizin hane halkı demektir. Peygamber efendimizin hane halkı Hz. Aliler, Hz. Hüseyinler, Hz. Hasanlardır. Her birimizin dünyada ve ahiretteki efendilerimizdir. Aşure pişiren herkes, başta peygamber efendimiz olmak üzere hane halkının tamamını memnun ve mesut eder. Rahmet dilemek haddimize değildir. Ehlibeytin şefaatini dilenmek lazım. Dileyelim ki ehlibeyt efendilerimiz ebedi hallerinde bizim şefaatimiz olsunlar. Onların yüzü suyu hürmetine Allah milletimize birlik beraberlik niyaz etsin. Hepimizin kardeşliğini pekiştirsin. Türk- Kürt, Sünni- Alevi hepimiz kardeşiz. Aşure hepimizin aşuresidir. İçerisindeki nimetler gibi biz de Türk milletinin zenginlik kaynağıyız, kültürel çeşitliliğiyiz."
ISPARTA'YA 100 MİLYONLUK YATIRIM
Isparta'ya yapılacak yatırımlar hakkında da bilgi veren Bakan Kılıç, merkez yatırım projelerinden birinin 1000 yatak kapasiteli öğrenci yurdu olduğunu söyledi. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)Rektörlüğün bu konuna Kredi ve Yurtlar Kurumu'na arsa tahsisi yapmamasından yakınan Bakan Kılıç, Uluborlu ve Keçiborlu ilçelerine 400 öğrenci kapasiteli yurt yatırımları yapılacağını belirtti. Isparta'ya atletizm pisti, sentetik yüzeyli futbol sahası yapımı için de ihaleye çıktıklarını belirten Bakan Kılıç, bu yatırımların maliyetinin 100 milyon lira olduğunu söyledi.