Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, seçim mitinglerinde iktidarla muhalefet arasında polemik kousu edilen 'aile olmak’ konusundaki soruya, “Aile bizim geleneksel değerlerimiz için önemli ama dünyanın uygar ülkelerinde yükselen değer" dedi. Bakan İslam, çocuk sahibi olmayı isteyen ancak erişemeyenlere her türlü tıbbi desteği verebilecek bir teşkilat olduğunu belirtti, "İşin beni ilgilendiren yanı sadece burası. Onun için sadece buna cevap vermek istiyorum" diye konuştu.
'Aile eğitim programına' katılmak için İzmir’e gelen Ayşenur İslam, İzmir Valiliği önünde Vali Mustafa Toprak ile selamlaşırken yaklaşık 30 metre uzaklıkta bir vatandaş, “Sayın Bakan buraya da bakın” diyerek bağırdı. Polisin ağzını kapatıp gözaltına aldığı vatandaşın ne söylediği duyulmadı. Bakan İslam da o tarafa bakmadan yoluna devam etti.
İzmir Valiliği tarafından düzenlenen 'Aile Eğitim Programına' katılan Bakan İslam, burada yaptığı konuşmada geçen yıl boşanma kararı veren 900 kişinin kendilerine başvurduğunu verilen eğitim sonucu 300’ünün boşanmaktan vazgeçtiğini anlattı. Bakan İslam, şunları söyledi:
“Bir taraftan ailenin önemini kavrayıp, aileyi oluşturan bireylerin ve ailenin güçlenmesini planlayan programlar üretiyor, bir taraftan sosyal desteklere devam ediyoruz. Toplumun temel direği aile. Biz geleneksel olarak aileyi çok önemseyen geleneksel bir toplumuz. Aile odaklı bir dönüşümün yaşanmaya başlandığını görüyoruz. Biz de kendi politikalarımızı uygulamaya çalışıyoruz. Ailenin çatı olarak devam etmesi çok önemli. Aileyi oluşturan bireylerin her birinin son derece güçlü ve tatmin edilmiş olması gerekiyor ki aile kendi güçlülüğünü koruyabilsin. Onun için bireylerin eğitimi çok önemli. Aile eğitimlerimiz üç aşamada toplanıyor. Aile başlatılırken gençlere verilen evlilik öncesi eğitimler, aile devam ederken verilen eğitim ve ailede sorun çıkarsa o andan itibaren yaptığımız eğitimler var."
“BELEDİYE- BAKANLIK İŞBİRLİĞİ HİZMETİ ARTIRIR”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nı da ziyaret etti. Burada İzmir’in projesi, STK’ları aktif, sosyal hizmete önem veren bir kent olduğunu vurgulayarak, bakanlık ve belediyenin işbirliği içinde olması durumunda bu hizmetlerin daha çok olacağını söyledi. İslam, “Bakanlık ve belediyenin işbirliği ile çözebileceği işler ne kadar çoğalırsa sosyal sorunlar o kadar azalır. Bunu deneyimleyerek gördük. İzmir’e sunduğumuz imkanların çok daha fazlalaşmasını arzu ediyoruz. İzmirliler bu belediye seçimlerinde buna karar verecek. İzmir yoksa çoğalan nüfusunun sorunlarıyla baş edemeyen bir şehir olmaya karar mı verecek? Bu kararın pozitif olmasını arzu ediyoruz. Pozitif düzlemde yükselmesini arzu ediyoruz. Bunu belirleyecek olan bizim çalışmalarımız” dedi.
“AİLE ÖNEMLİ”
Bakan İslam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi çocuk sahibi ve aile olamamakla eleştirileri hatırlatıp, 'aile olmak’ konusundaki düşüncelerini soran basın mensuplarına şunları söyledi:
“Aile bizim geleneksel değerlerimiz için önemli ama dünyanın uygar ülkelerinde yükselen değer. Aileyi önemsiyoruz ailenin içindeki bireylerin tek tek yükselmesini önemsiyoruz. Kadınları kastediyorum, çocukları kastediyorum, dezavantajlı grupları kastediyorum. Çocuk sahibi olmak da nesli sürdürebilmek için önemli bir konu. Bunu teşvik ediyoruz. Çocuk sahibi olmanın çok önemli olduğunu vurguluyoruz. İstediği halde çocuk sahibi olmayanlara destek vermek istiyoruz. Çocuk sahibi olmayı isteyen ama erişemeyenlere her türlü tıbbi desteği verebilecek bir teşkilat olduğunu söylemek istiyoruz. İşin beni ilgilendiren yanı sadece burası. Onun için sadece buna cevap vermek istiyorum."

ED(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)