BARAJ AÇILIŞINDA KONUŞTU
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan İSU Genel Müdürlüğü'nün Kandıra İlçesi'nde yaptırttığı Namazgah Barajı’ndan kente su verilmesi töreninde konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, barajın 29 milyon liraya yapıldığını söyledi. Sefa Sirmen döneminde yaptırılan Yuvacık Barajı'nın maliyetinin çok yüksek olduğunu söyleyen Bakan Işık, CHP'yi şöyle eleştirdi:
“Şimdi bu ara CHP yolsuzluğa kafayı taktı. Bir ara Sayıştay raporlarına taktı. Sayın Kılıçdaroğlu’na buradan sesleniyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayıştay raporu mu alıyorsun? Gel Yuvacık Barajı ile ilgili Sayıştay raporu var. Yolsuzluk mu arıyorsun? Yargıtay ne diyor? Yuvacık Barajı ile ilgili, 'Sefa Sirmen ve arkadaşları görevini kötüye kullanma suçu işlemiştir. Ama zaman aşımından dolayı dava düşmüştür' diyor. 5-6 insan hapiste bundan dolayı. Ama burada vurgulamak istediğim şey başka. Yolsuzluk diyorsanız, efendim Yargıtay zaman aşımından düşürmüş. Aslında işin ucu çok derinlere dayandığı için bilinçli bir şekilde zaman aşımına uğratıldığı kanaatindeyim. Ama arkadaş sen bir tarafta yolsuzluk diyeceksin aklını ayakkabı kutusuna koyacaksın. Öbür tarafta cumhuriyet tarihin en büyük yolsuzluğu Yargıtay kararı ile tescillenmiş olayda olayın baş kahramanı gelip belediye başkan adayı yapacaksın."
Bakan Işık, yaptıkları bu çalışmalarda devletin borçlandırılmadığını, Türkiye’nin gücüyle yapıldığını belirterek, "Eğer bu ülkede yolsuzluk olsaydı bırakın bu hizmetleri 1,5 yılda yapmayı 30 yılda yapamazdın. Eğer Türkiye’de yolsuzluk olsaydı Kandıra bugün doğalgazı hayalinde bile göremezdi. Eğer Türkiye de yolsuzluk olsaydı bugün Türkiye’nin her tarafı duble yollarla örülmezdi" dedi.
Namazgah Barajı’nın öz kaynaklar ile yapıldığını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da “Bu eserler halkımızın eserleri. Kandıramıza çok önemli hizmetler sağladık. Tarihte görülmemiş hizmetleri Kandıra’da yaptık" diye konuştu.
Konuşmaların ardından barajdan ilk su verildi. Yıllık 50 milyon metreküp su verme kapasitesi olduğu belirtilen barajı İSU ihtiyaç halinde devreye sokacak. Namazgah Barajı’ndan alınan su, 12 kilometre uzunluğundaki 600 milimetre çelik boru ile Antaplı-Dudutepe İçme suyu arıtma tesisine bağlanacak.