SANAYİ SİTELERİ ÇAĞA UYGUN HALE GETİRİLECEK
Yalova gezisini sürdüren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çiftlikköy İlçesi’ne bağlı Taşköprü Sanayi Sitesi’nde esnaflarla bir araya geldi. Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada sanayi sitelerinin çağa uygun hale getirilmesi konusunda çalışma yaptıklarını belirterek, "Şimdi bakanlık olarak yeni bir çalışmayı başlattık. Talimatını verdim. Küçük Sanayi Siteleri’nin çağa uygun, içerisinde çalışan insanlarımızın insanca çalışacağı, kışın soğunu en az, yazın sıcağını en az hissedeceği çalışma ortamlarına kavuşturalım diye arzu ediyoruz. Bununla ilgili bir değişim ve dönüşüm programını hazırlıyoruz. Tabi burada en önemli birleşen belediyeler. Küçük Sanayi Siteleri’nde belediyelerin önce bir yeri planlara sanayi olarak işlemesi önemli. Bu süreçte belediyeler çok önemli. Bir de uygun arazilerin tahsis edilmesi çok önemli. Belediyeler eğer uygun yer belirleyip, tahsisler yapıldığı zaman biz bakanlık olarak bazı güzel projeleri hazırlayacağız" dedi.
Bakan Fikri Işık, konuşmasına şöyle devam etti: "Artık hakikaten bu çağın Türkiye’sine bu eski 1950 model sanayi siteleri yakışmıyor. Ama bir dönüşüm için de zamana ihtiyacımız var. Arzu ediyoruz ki bu zamanı en hızlı şekilde geçirelim ve daha güzel, daha modern, daha insanca yaşama şartlarını ve daha çağa uygun üretim anlayışına sahip yeni sanayi siteleri oluşturalım."
'KAZANDIĞIMIZ PARANIN HAYRI OLMAZ'
İşyerlerinde iş güvenliğine de önem verilmesi gerektiğini belirten Bakan Işık, "İş güvenliği niye geliyor? İnsanı iş kazasından mümkün olduğu kadar koruyacak tedbirlerin alınması gerekiyor. İş güvenliği bir hizmettir. Her şeyin başı insan. Eğer biz işçimizin sağlığına, güvenliğine dikkat etmezsek kazandığımız paranın bize bir hayrı olmaz. Bunu kabul edeceğiz. Çalıştırdığımız insanın her yönüyle sağlığı, güvenliği, burada taviz veremeyiz" dedi.
BAKAN KAYNAK YAPTI
Konuşmanın ardından esnaf ziyaretlerinde bulunan Bakan Fikri Işık, bir işyerinde kaynak yaptı. Kaynakçıların taktığı koruma başlığını eline alan ve koruma eldivenlerini giyen Bakan Işık, kaynak makinesiyle demir kaynağı yaptı. Bakan Işık, sanayi sitesindeki yapılan çalışmalar ve makineleri de yakından inceledi.  Bakan Işık, TİGEM’de bir restoranda Ak Parti il örgütü tarafından düzenlenen yemekte Yalovalı iş adamlarıyla bir araya geldi.

SG (FK/RT) (FOTOĞRAFLI)