İZMİT,(Kocaeli),() - RESMİ olmayan kesin sonuçların alınmasının ardından Ak Parti İl Başkanlığı önünde kutlama yapılırken, burada konuşma yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık "Çatıya bir aday çıkardılar. Bugün öyle bir demokrasi fırtınası estiki çatı uçtu" dedi. 
İzmit'te Ak Parti İl Başkanlığı önünde toplanan yüzlerce partili eçim sonuçlarını kutladı. Burada partililere konuşma yapan Bakan Işık şunları söyledi: "Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin nedeni bu milletin gönlüne dokunmasıdır. Çünkü hem evimize giden yolu yaptı, hem de gönlümüze giden yolu yaptı. Bugün bizim için kıvançlı bir gün. Çatıya bir aday çıkardılar. Bugün öyle bir demokrasi rüzgarı esti ki çatı uçtu. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur. Bunların kazanma ümidi olsaydı önce çıkar Kılıçdaroğlu, Bahçeli olurdu. Hepimiz mutlu ve gururluyuz." 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın balkon konuşması sinevizyon eşliginde yansıtıldı. Partililer, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan' sloganları atmaya devam etti. Yapılan kutlamanın ardından üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterlerinin bulunduğu araçlar kent içersinde kornalara basarak konvoy yaptı.

FOTOĞRAFLI