Özgür ALTUNCU - Ünsal ÇAKİN/İSTANBUL, () ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bağcılar Belediyesi tarafından Göztepe Mahallesi'nde düzenlenen kentsel dönüşüm törenine katıldı. Törende konuşan Güllüce inşaatçıları uyardı.

"Yeni Türkiye'nin şehirleri de farklı olmalı. Binaları da farklı olmalı" diyen Güllüce,
"Bazen bakanlığımızı eleştiriyorlar, 'Efendim bakanlık işlerimizi kilitliyor...' Canının isteği gibi beton dökmek istersen, kilitleriz kardeşim. Canın isteği gibi bina yapıp vatandaşa satarsan, biz onu kilitleriz. Canının istediği gibi malzeme kullanıp, fayansı güzel diye vatandaşa ev satmaya kalkarsan biz onu kilitleriz" dedi.  Güllüce, güzel ve çağa uygun bina yapanlara ise her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

BİNALAR TÖRENLE YIKILDI
Göztepe Mahallesi'ndeki Barınkent Sitesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışması için yıkımı başlatan Bakan Güllüce, yenilemenin 18 ayda yapılması için yüklenici firma temsilcisinden söz aldı. Törenin ardından eski site blokları törenle yıkıldı.

İNDİRİM İSTEĞİ
Törenin ardından Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın önünü kesen mahalle sakinleri, kendilerinden istenen paranın yüksek olduğunu söyleyip indirim istedi. 60 bin TL'lik bedeli ödeyemeyeceklerini söyleyen vatandaşlar İstanbul Büyükşehir Başkanı  Kadir Topbaş'tan da yardım istedi. Topbaş da, vatandaşların isteğini Çağırıcı'ya yönlendirdi.

(FOTOĞRAF)