BAKAN GÜLLÜCE: "1 HAZİRAN’DA KARŞIYIMCILARA GEREKLİ CEVABI VERECEKSİNİZ"

Yalova’ya gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1 Haziran’da yapılacak Yalova Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili konuştu. Bakan Güllüce, "1 Haziran’da karşıyımcılara gerekli cevabı vereceksiniz” dedi.
Ak Partili bir işadamı tarafından TİGEM’daki bir restoranda düzenlenen birlik ve dayanışma yemeğine katılan Bakan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kendilerinin projeler ürettiğini, ancak CHP’nin sürekli bunlara karşı çıktığını söyledi. Bakan Güllüce, "Şimdi sevgili dostlar tercih şu; Bu milletin iki yakasını bir araya getirmek isteyen, hızlı trenler yapmak isteyen, yoksulun yanında olmak isteyen, 77 milyonu bir vücut haline getirip barış görüşmesiyle belli çabalarla artık silahların patlamadığı ortamı oluşturan bir Türkiye yapmak isteyen, batıyla doğu arasındaki farkı azaltmaya çalışan, büyük hizmetler ortaya koymaya çalışan, üniversitelerin her şehre yaygın olmasını isteyen, her öğrencinin önünde tabletler olacak diyen, modern, kalkınmış Türkiye’nin örneklerini vermek isteyen, böyle hizmet ehli bir AK Parti’yle bunlara karşıyım, yaptırtmam diyen bir zihniyetin 1 Haziran’da seçimi var. Bu millet 1 Haziran’da Yalova’da mutlaka karşıyımla, yapacağım arasındaki farkı ayıracak. Karşıyımcıların bu ülkeye verdiği zararı, geriletmeyi, kalkınmayı engellemenin neye mal olduğunu çok iyi bildikleri için 1 Haziranda karşıyımcılara gerekli cevabı vereceksiniz, verecekler. Ben bundan emin olarak söylüyorum. O yüzden o mübarek elerinizle sandığın başına gittiğiniz zaman, o Ak Parti yazan ampulün üzerine, böğrüne böğrüne biz kalkınacağız, ey CHP size rağmen kalkınacağız, diyeceksiniz ve Türkiye’de kalkınmanın, barışın, dostluğun, yoksulun yanında olmanın, karşısında olanlarla yanında olanların farkı 1 Haziranda inşallah belli olacak. 30 Martta nasıl olduysa, 1 Haziranda da olacak" dedi.
Konuşmasının ardından yemeği düzenleyen işadamı Ali Demirhan ve Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun tarafından Bakan Güllüce’ye çini tabak hediye edildi. Yemeğe vatandaşlar ve partililerin yanı sıra Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Yalova Belediye Başkan Başkan adayı Yakup Koçal da katıldı.

SG (FK/RT) (FOTOĞRAFLI)