İÇİŞLERİ Bakanı Muammer Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin geçen hafta Diyarbakır'a yaptıkları ziyaret sırasında tarihi anlar olduğunu  belirterek, "10 binlerce Diyarbakırlı'nın bu ziyarete göstermiş olduğu büyük teveccüh bir kez daha göstermiştir ki bu ülkede artık kimse şiddeti, çatışmayı istemiyor. Milletimiz huzur, kardeşlik, iş ve aş istiyor" dedi.
İçişleri Bakanı Muammer Güler, MÜSİAD'ın yurt içi ve dışından yaklaşık 700 sanayici ve işadamının katılımıyla Mardin'de düzenlediği 83'üncü Genel İdare Kurulu toplantısına katıldı. Mardin Erdoba Ellegan Oteli'nde 'Büyümenin sistematiği' konulu çalıştay değerlendirmesinde konuşan Bakan Muammer Güler, geçen hafta Diyarbakır'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer ve İbrahim Tatlıses'in gerçekleştirdiği tarihi anları MÜSİAD üyelerine hatırlatarak, şunları söyledi:
"Geçtiğimiz hafta sayın başbakanımızın bir Diyarbakır ziyareti yapıldı. Gerçekten tarihi anlar yaşandı. 10 binlerce Diyarbakırlının bu ziyarete göstermiş olduğu büyük teveccüh bir kez daha göstermiştir ki bu ülkede artık kimse şiddet, çatışmayı istemiyor. Milletimiz huzur, kardeşlik, iş ve aş istiyor. Gelinen bu noktada artık bu süreçten dönüşüm olmayacağını, herkesin yıllarca özlemini çektiği huzur içerisinde kardeşlik, birlik ve beraber yaşama isteğinin artık hiçbir şekilde enlenemeyeceğini söylememiz mümkündür. Biz hükümet olarak süreci tamamlamaya ve yıllarca süren terör sorununu ülkemizin gündeminden çıkarmaya kararlıyız. Terör sorunu tam olarak çözüldüğünde kazanan Türkiye olacaktır. Kazanan hepimiz olacağız."
Bakan Güler, Mardin'de farklılıkların bir arada hoşgörü içerisinde binlerce yıldır yaşadığını anlatırken, "Buradaki bu beraberlikler bir çok ile örnek olabilecek bir durumdur" dedi. Mardin'deki kamu yatırımlarının da sürekli arttığına dikkat çeken Güler, şöyle devam etti:
"İftiharla söylemek istiyorum. Mardin yatırım açısından ülke genelinde 2010 yılında 13'üncü, 2011'de 9'uncu, 2012'de 5'inci. 2013 yılında ise Türkiye'de kamu yatırımların gerçekleşmesi itibari ile 3'üncü sırada yer aldı. Büyümenin huzur, istikrar ve güvenden geçtiğini biliyoruz. Özellikle çözüm sürecinin başlangıcından bu yana da bölgemizde yatırım taleplerinde çok ciddi bir artışın olduğunu gördük. Sayın başbakanımızın bütün siyasi riskleri göze alarak başlattığı ve vatandaşlarımızın her geçen gün desteğini alan çözüm süreci ile sağlanan huzur ve kardeşlik ikliminin devam etmesi halinde bölgeye olan talep çok daha fazla artacaktır. Bundan hiç kuşkumuz yoktur."
Yapılan kamuoyu yoklamalarında özellikle bölge halkının çözüm sürecine olan desteğinin yüzde 90'ların üzerinde olduğunu da kaydeden Güler, "Hatta bu, belli bir partiye rey veren seçmenler açısından bakıldığında bu yüzde 93'lere varmaktadır. Yani bizim partimizin tabanın desteğinden daha çok taban desteği vardır. Bunun çok anlamlı bir mesajı vardır. Bize, hükümete, Türkiye'ye ve çok daha önemlisi kendilerine. Bunu çok önemli bir nokta olarak değerlendiriyorum" dedi.
"MARDİN'İN HİZMETİNE TALİBİZ"
İçişleri Bakanı Muammer Güler, toplantıdan sonra ziyaret ettiği valilikte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "BDP, Ahmet Türk'ü Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday göstereceği söyleniyor. Ak Parti'nin de dışardan bir aday göstermesi söz konusu mu?" sorusu üzerine Güler, şöyle dedi:
"Başka partilerin adaylarıyla ilgili henüz bir bilgim yok. Bizim meselimiz değil. Ama Mardin'de hangi adayın hangi partiden olursa olsun hizmet yarışına çıkan herkes Mardin'le ilgili bir tasavvuru ve hizmet beklentisi var. Mardin'i büyükşehir yapan bir parti olarak Mardin'in hizmetine talip olan ve merkezi yönetimin güçlü imkanlarıyla da yapılacak hizmetlerde belirleyici, Mardin'in genelini bütün mülki sınırlarını belediyecilik anlayışıyla buluşturmak istiyoruz. Son 11 yılda Mardin'de hem merkezi yönetimin, hem de yerel yönetimlerin yatırımları olarak Cumhuriyet tarihinde görülmemiş yatırımlar gerçekleştirildi. Biz, belediyecilik anlayışında kendini ıspatlamış bir partiyiz. Bu nedenle de biz, partimizin hem büyükşehir hem de ilçe belediye başkanlıkları için daha sonra da belediye meclisleri için tespit çalışmaları devam ediyor. Temayüller yapıldı. Tabii ki, belirleyici olan irade, genel merkezdir. Orada bir ekip çalışması var, bir üst kurul var. Elbette biz de hem bu bölgenin milletvekili olarak, hem de Bakan olarak bu konuda görüşlerimizi, fikirlerimizi söylüyoruz. Mardin'e hem büyükşehir hem de ilçe belediyeleri olarak hizmeti en iyi şekilde yapacak olan arkadaşımızı elbette genel merkezimiz seçecektir."