SARIKAMIŞ şehitlerini anmak için Kars'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın Şehit Ebul Hasan Harakani Türbesi'ni ziyareti öncesinde 'Bakan geliyor, buzları kırın' seferberliği düzenlendi.
Allahüekber Dağları'nda 99 yıl önce karakışa yenik düşen 60 bin şehidi anmak amacıyla düzenlenen 'Türkiye şehitleriyle yürüyor' törenlerine katılmak için Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bugün AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'la birlikte hava yoluyla Kars'a geldi. Havalimanında Vali Eyüp Tepe, Kars Belediye Başkanı AK Parti'li Nevzat Bozkuş tarafından karşılanan Bakan Kılıç, valiliği ziyareti sırasında Kars'ın Gazilik Madalyası'nı yakından inceledi. Bakan olarak seçim bölgesi Samsun'a gittikten sonra ilk resmi ziyaretini Kars'a yaptığını anlatan Kılıç, eski Bakan Suat Kılıç'ın döneminde başlayan çalışmaları daha ileriye götürmeye çalışacaklarını söyledi. Kılıç, "İnşallah biz de daha ileriye taşıyarak, tarihimizde yaşadığımız acı olaylarda, acı hatıralarımızı da doğru hatırlayıp, bunların bizim geleceğimiz için bizlere çıkartmış olduğu dersi almamız gerekiyor. Tabii bunun yanında inancımıza göre şehit olmuş olan ecdadımızın Fatihalarla, şeref ve şanlarına yakışır şekilde anılması gerekir" diye konuştu.
Vali Eyüp Tepe'nin, ziyaret anısına plaket vermesinden sonra Bakan Kılıç, Evliya Cami Külliyesi içerisinde bulunan Şehit Ebul Hasan Harakani Türbesi'ni ziyaret için valilikten ayrıldı. Belediye ekipleri de Bakan Kılıç'ın programı doğrultusunda külliye içinde buz kırma çalışmalarına hız verdi. Amirlerinin "Bakan geliyor, buz kırın" talimatı üzerine kazmalarla kırılan buzlar, küreklerle yolun kenarına çekildi.
Bakan Kılıç, türbe ziyaretinin ardından protokol ile Kars Kalesi önünde fotoğrafı çektirdi. Belediye ve AK Parti İl Başkanlığı'nı da ziyaret eden Kılıç, buradan Sarıkamış'a geçti.