BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Berlin'de 2014 Türk- Alman Bilim Yılı resepsiyonuna katıldı.
Berlin Büyükelçiliği'nde verilen resepsiyonda Bakan Işık, Almanya'da oturan işadamları, sanayiciler, bilim adamları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk Alman Bilim Yılı vesilesiyle iki ülkede çok önemli etkinliklerin yapılacağını ve bundan büyük heyecan duyduğunu söyledi. Bu etkinliklerin hem insanımızın ve kurumların kendilerini geliştirmelerini, hem de iki ülke arasındaki işbirliğinin daha üst seviyeye çıkmasını sağlayacağını kaydetti. Bakan Işık, iki ülkenin bilim insanları, araştırmacıları ve üniversiteleri arasında birçok ortak proje yürütüldüğüne değindi. Ayrıca bu yıl gerçekleştirilecek etkinliklerle ilişkilerin yeni bir boyut ve derinlik kazanacağını vurguladı.
"DAHA SIKI İŞBİRLİĞİ ARZULUYORUZ"
Bakan Fikri Işık, Türk Alman Bilim Yılı'nı çok önemsediklerini belirtti. Türk- Alman ilişkilerinin, günümüzde geçmişteki gibi çok güçlü olduğunu belirten Işık, şunları söyledi:
"Bu yıl kurulacak işbirliğinin hem Türkiye ve Almanya'ya, hem de bölgeye önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırdık ve inşallah verimli bir yıl yaşayacağız. Öncelikle akademisyenler arasındaki işbirliğinin daha fazla güçlenmesini istiyoruz. Şu anda burada yaşayan çok önemli bir Türk toplumu var. Artık o Türk toplumu Almanya'da sadece meslek eğitiminden değil, akademik eğitimden de geçti. Girişimci sayısı ciddi derecede arttı; akademisyen sayısında bir ilerleme var. Gerek Türk kökenli akademisyenlerin gerek Alman akademisyenlerin Türk meslektaşlarıyla daha etkin bir işbirliği yapmasını istiyoruz. Ayrıca üniversitelerimizin ve araştırma merkezlerimizin çok daha yakın işbirliğine girmelerini bekliyoruz. Yine şirketlerimizin de ortak iş yapmaları noktasında güçlü bir işbirliği içerisinde olmalarını arzuluyoruz."
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Almanya'nın güçlü olduğu nano teknolojisi, ilaç teknolojisi gibi anahtar teknolojilerde birlikte AR-GE yapmayı ve birlikte çalışmayı önemsediklerini ekledi.

MT(AÖ/İD)