Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER/ ADAPAZARI,(Sakarya),() - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AKOM'da düzenlenen su yönetimi ve acil eylem planları sunumu 'Sakarya Nehri'nden İstanbula ilave su akıyor' dediği Sakarya Nehri kenarında bulunan su alma yapısı nehrin Karasu ilçesi Tuzla mevkiinde bulunuyor. Sakarya Nehri'nin suyu İstanbul'a Melen hattı ile gönderilecek. 
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da barajlardaki doluluk oranının düşmesiyle ilgili olarak 'B planı'nı açıklamamıştı. Bakan Eroğlu 'İSKİ Sakarya Nehri'nden su almaya başladı. İstanbul'a Melen'den Sakarya Nehrinden İstanbul'a ilave su akıyor' diyerek açıkladığı su alma noktası, Karasu İlçesinin Tuzla Mahallesi'nde bulunuyor. Sakarya Nehri'nin Karadeniz'e döküldüğü yere yakın bölgede bulunan su alma noktasında nehirden alınan su, Melen hattına verilerek İstanbula gönderiliyor.
Bölgeye çekim için giden Doğan Haber Ajansı muhabirlerine İSKİ yöneticileri 'Gazetecileri toplu halde bölgeye davet edeceğiz' diyerek içeriden çekim yapmasına izin vermedi. Sakarya Nehri'nin karşı yakasından çekilen görüntülerde ise İSKİ'nin Sakarya Nehri üzerine de nehir sularını İstanbul'a göndermek için büyük bir su alma yapısı inşaa ettiği görülüyor.

FOTOĞRAF