263 MİLYONLUK 21 YATIRIMIN TEMELİNİ ATTI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Salihli’nin ardından geldiği Manisa’nın Alaşehir İlçesi’nde, toplam yatırım değeri 263 milyon lira olan 21 tesisin temelini atarken, tamamlanan 5 yatırımın da toplu açılışını yaptı.
Alaşehir Spor Salonu’ndaki, toplu açılış ve temel atma töreninde konuşan Bakan Veysel Eroğlu, Manisa’ya büyük yatırımlar yaptıklarını belirtip, "Bugün buraya heybeyle değil, TIR’larla yatırım yapmaya geldik. 'Manisa’ya 1000 Günde 1000 Gölet Projesi (GÖLSU)' kapsamında toplam 52 gölet ve sulama tesisi inşa ediliyor. Bu 52 gölet ve sulama tesislerinin 8’i tamamlanmış olup 17’si inşaat safhasında ve 27’si de proje hazırlama safhasında bulunuyor" dedi.
Bakan Eroğlu, yapılacak yatırımlar hakkında da bilgi verip, müjderi arasında, baraj, sulama tesisleri, dere ıslahları, taşkın koruma tesisleri, orman köylülerine kredi, ağaçlandırma, fidan üretimi, bal ormanı gelir getirici türlerden fidan dikimi ve Otomatik Meteorolojik Gözlem İstasyonu (OMGİ) yer aldığını söyledi. Horzumkeserler ve Bahçeli köylerinde 80 dönüm alanı fıstık çamı, ceviz ve badem dikip, ağaçlandırdıklarını da kaydeden Bakan Eroğlu, "Buraları köylülere dağıtıyoruz" dedi.
Bakan Veysel Eroğlu, konuşmasının ardından temsili olarak butona basıp, 21 tesisin temeline ilk harcı döküp, tamamlanan 5 tesisinde açılışını yaptı. Bakan Eroğlu, açılış ve temel atmaların ardından İzmir’e hareket etti.

Nurettin DOĞAN/ ALAŞEHİR, ()

ND (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)
----KUTU-----
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Merkez Pelitan Göleti ile birlikte, 4 taşkın koruma tesisi bulunuyor. Aynı merasimde, temeli atılacak tesisler ise Ahmetli Kelebek Barajı, Akhisar Gördes Sağ Sahil ve Gördes Güneşli Sulamaları, Merkez Bağyolu, İlyasçılar, Maldan, Pelitan, Alaşehir Kemaliye ve Örencik, Kula Yurtbaşı, Gökçeören Dutluca, Eroğlu ve Saraçlar, Gördes Karayağcı, Demirci Durhasan, Kırkağaç Küçükdere, Soma Yağcılı, Saruhanlı Gevenlik Gölet ve Sulamaları ile 3 adet taşkın koruma tesisinden oluşuyor.