'KASETLERE EN İYİ CEVAP SEÇİMDE VERİLECEK'
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar programı kapsamında Dinar İlçesi'nde, Çağlayan Göleti ve Sulaması ile Çiçektepe Taşkın Koruma tesislerinin temelini attı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören öncesinde Bakan Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmasının internete düşen ses kayıtlarını değerlendirdi. Bakan Eroğlu, ses kaydının ABD'de yapılan incelemesinde montaj olduğunun belirlendiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu ses kaydını gerçekmiş gibi grup toplantısında dinlettiğini hatırlatan Eroğlu, ses kaydının ahlaksız bir hareket olduğunu belirtti.
Ses kaydının montaj olduğunu bildiklerini vurgulayan Eroğlu, "Ama muhalefet bunun aslının olup olmadığını bilmeden ki, aslında bunun aslı olmadığını kendileri de biliyor, bu kayıttan bir şeyler çıkarmak istedi. Bu Türk siyasi hayatı açısından son derece utanç verici bir hadise" dedi.
'ÖZÜR DİLEMESİ LAZIM'
Kemal Kılıçdaroğlu'nun ses kaydını grup toplantısında yayınlaması nedeniyle özür dilemesi gerektiğine işaret eden Eroğlu, "Maalesef salı günü grup toplantısında bu kasedi sanki gerçekmiş gibi gösterdi. Bu ayıba kendisi de iştirak etti. Bundan dolayı özür dilemesi lazım. Ne yazık ki, CHP bu işte. Kendisi kasetle geldiği için sanıyor ki başkalarının da kasetleri var. AK Parti'nin yüzü aktır" diye konuştu.
30 MART'TA HALK CEVAP VERECEK
Başbakan Erdoğan'la 20 yıldır birlikte çalıştıklarını aktaran Eroğlu, şunları dedi:
"Başbakan Erdoğan, dürüst, gece gündüz çalışan bir insan. Kasetlere en güzel cevabı 30 Mart'ta halk sandıkta verecektir. Dolayısıyla bu kasetler karşısında CHP Genel Başkanının tutumu ne olacak merak ediyorum. Vatandaşlarımız bu oyunu gördü. Maalesef bu montaj kaset de oyunun bir parçası. 30 Mart'ta millet bu paralelcilere, kasetle siyaseti dizayn etmek isteyenlere gereken cevabı verecektir."
BU ALÇAKLARA GEREKEN CEZA VERİLECEKTİR
Ses kaydıyla ilgili hukuki süreç başlatıldığını da hatırlatan Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Parelel yapılanmaya karşı devletin kurumlarını güçlendirmek için hukuk çerçevesinde gerekli adımlar da atılıyor. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu'nda yapılan değişiklik ve devletimizin gözbebeği Milli İstihbarat Teşkilatı'nın güçlendirilmesi için yapılan çalışmalar neticesinde bunların üzerine gidilecek. Merak etmeyin milletimiz, devletimiz güçlüdür. Hükümetimiz dimdik ayaktadır. Devletimiz ve hükümetimiz de gereken çalışmaları yapacak. Bu alçaklara gereken cezalar verilecektir. Cezasız kalmayacak, kesinlikle göreceksiniz."
Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından tesislerin temelini attı.

Onur BAYRAM/DİNAR (Afyonkarahisar), ()

OB(HA/AAA) (FOTOĞRAFLI)