Süheyla GÖZDERELİLER-Ömür ÇİÇEK/ YALOVA, () - YALOVA’da konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Böyle uydurma kaset, düzmece kaset, montaj kaset sahipleri, siz kasetleri üretmeye devam edin. Biz baraj, yol, hastane yapacağız millete. Biz milletin gönlünü yapacağız. Siz montaj kasetlere devam edin. Millet buna itibar etmeyecek. Zaten sandıkta, 30 Mart’ta cevabını verecek" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yalova Valiliği’nde Yalova Valisi Esengül Civelek ve il protokolü tarafından karşılandı. Valilik anı defterini imzalayan Bakan Eroğlu’na, Vali Civelek Yalova Lokumu hediye etti. Ardından Valilik Toplantı Salonu’nda bir basın toplantısı yapan Bakan Eroğlu, Yalova’ya 11 müjdeyle geldiğini ve Yalova’da yapacakları 11 projenin toplam bedelinin 32 milyon lira olduğunu söyledi.
Yaşanan kuraklık nedeniyle Yalova’da su sıkıntısı yaşanmaması için çalışmalar yaptıklarını da belirten Bakan Eroğlu, "Gökçe Barajı’nı beslemek için dereleri yönlendiriyoruz. Bunun gibi çalışmalarımızın uygulamaları başladı. Tedbir olarak da yeni kuyular açıyoruz. 5 sondaj makinesi gönderdik. Bir sıkıntı olduğunda su temin edecek sistemi hazırlıyoruz şimdiden" dedi.
ARTIK BÜTÜN DÜNYADA BAŞI DİK BİR TÜRKİYE VAR
Valilik ziyareti sonrasında Yalova Belediyesi’ni de ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada Yalova Belediye Başkanı Ak Parti’li Yakup Koçal tarafından çiçekle karşılandı. Daha sonra Sefabey ve İstanbul Caddesi üzerinde esnaf ziyareti gerçekleştiren Bakan Eroğlu, İstanbul Caddesi Seçim İrtibat Bürosu açılışını da gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada 30 Mart yerel seçimlerinin önemine vurgu yaptı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Bakan Eroğlu şunları söyledi: "Artık bütün dünyada başı dik bir Türkiye var. Şimdi merak etmeyin IMF’ye 5 milyar dolar borç vermek için protokol imzaladık. 70 sente muhtaç edilen Türkiye’den artık IMF’nin patronu durumuna geçecek bir Türkiye var. Gerçekten geçmişe göre tam 15 misli çalışıyoruz ve en büyük yatırımlara imza atıyoruz."
Yolsuzluk iddialarıyla ilgili de açıklama yapan Bakan Eroğlu, "Bunlar vatandaşı saf mı sanıyor? Bir taraftan kasayı dolduracaksın, bütün dünyaya olan borcunu ödeyeceksin, dolu dizgin bütün yatırımları yapacaksın, toplanan vergilerin yüzde 86 faiz lobisine giderken biz şimdi o hortumları kestik. Millete hizmet olarak aktarıyoruz. Eğer geçmiş hükümetler devam etseydi şu anda faiz lobisini ödeyeceğimiz 10 yıldaki parayı hesap ettim, 660 milyar TL gidecekti. Biz bunu kestik. Şu anda millete hastane, yol, baraj, gölet, sulama, içme suyu, sağlık tesisi olarak yapıyoruz. Millete de, fakir, fukara, dullara, yetimlere, engellilere bunları para olarak dağıtıyoruz. Yaptığımız bu. Böyle uydurma kaset, düzmece kaset, montaj kaset sahipleri, siz kasetleri üretmeye devam edin. Biz baraj, yol, hastane yapacağız millete. Biz milletin gönlünü yapacağız. Siz montaj kasetlere devam edin. Millet buna itibar etmeyecek. Zaten sandıkta, 30 Mart’ta cevabını verecek. Bütün Türkiye’yi geziyorum. Hakikaten muazzam bir heyecan var. Milletimizin bu ferasetine, anlayışına, idrakine doğrusu hayranım. Sağ olsun biz milletimize güveniyoruz. Şunu da unutmasınlar; ey iftira sahipleri, ey Türkiye’nin önünü kesmek isteyenler. Sizlerin bir hesabı varsa Cenab-ı Allah’ın da bir hesabı var. Ben diyorum ki; şu milletin yıldızı parlak 21. asra mührümüzü biz vuracağız. Hep birlikte inşallah. Onlar istediği kadar engel çıkarsınlar. Biz ne engeller aştık, bunu da aşmasını biliriz Allah’ın izni, yardımıyla" diye konuştu. Konuşmaların ardından seçim irtibat bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

SG,ÖÇ (FK/RT) (FOTOĞRAFLI)