TEMEL ATTI, AÇILIŞ YAPTI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uşak'ın Eşme İlçesi'nde yapımı tamamlanan 4 tesisin açılışını yaparak, temel atma törenine katıldı. Bakan Eroğlu'nun Eşme'deki ilk durağı Şehit Mustafa Eğerci adına yaptırılacak 4 katlı 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Tabbikat Camisi'nin temel atma töreni oldu. Şehit annesi Eşe Eğerci'nin oğlu için verilen tazminat ve şehit maaşlarına hiç dokunmadan biriktirdiği 250 bin lirayı da bağışladığı, 4 milyon 262 bin liraya malolacak okul ile 300 bin liraya bitirilmesi planlanan Tatbikat Camisi'nin temel atma töreninde duygusal anlar yaşandı. Bakan Eroğlu, şehidin annesi Eşe Eğerci ve cami yaptıran hayırsever Selim Kara'ya plaket verdi. Bakan Eroğlu, törendeki konuşmasında, "Böyle bir törene katılmak beni çok duygulandırdı. Şehidimizin annesi, şehidinin tazminatı ve aylıklarına hiç dokunmadan biriktirmiş ve hayıra harcıyor. Böyle muhteşem bir manzara hiç görmedim Türkiye, bu hayırseverlerin omuzları üstünde yükseliyor. Şehit Mustafa Eğerci ve yine daha önce şehit olan amcaoğlu Mustafa Eğerci'nin isimlerini iki baraja vererek isimlerini ilelebet yaşatacağız. Şehitlerimiz bu vatanda bayrağımız ilelebet dalgalansın, minarelerden ezanlar okunsun diye hayatlarını feda ettiler" dedi. 

11 YILDA 81 YATIRIM

Bakan Eroğlu, hayırsever vatandaşlar Eşe Eğerci ve Salim Kara ile birlikte yapılacak olan okulun ve caminin temelini attıktan sonra toplu temel atma ve açılış töreni için Eşme'de pazaryerine geçti. Bakan Eroğlu, buradaki konuşmasında Uşak'a 11 yılda toplam 216 milyon liralık 81 yatırım yapıldığını belirterek, "Buraya 11 müjde ile geldim. Uşak'a geçen yıldan bu yana 50 müjde verdik. Eşmelilere geçen defa geldiğimde verdiğim sözleri yerine getirdim. 30 Mart'ta bizde sizden söz bekliyoruz. Dünya lideri başbakanımızın selamını iletiyorum" dedi.

Uşak'ta 21 tesisten 4'ünün açılışını yapacaklarını, 17 tesisinde temelinin atılacağını ifade eden Bakan Eroğlu, "21 tesise 156 milyon TL yatırım yapıyoruz. 'Bunlar bu kadar parayı nerden buluyorlar' derseniz Allah'a şükür Merkez Bankası rezervlerini artırdık. IMF'ye 23,5 milyon dolar borç vardı ödedik. IMF'ye 5 milyar dolar borç vermek için protokol imzaladık. Bizden önce hortumlanan 22 bankanın 40 milyar faturasını millet ödedi. İktidara geldiğimizde 231 milyar lira banka hortumunu da ödedik. Borçlar ödendi yıldırım hızı ile yatırımlar yapıyoruz. Devletin artık parası bol, hortumları kestik bunu yatırım olarak akıtıyoruz. Barajlar, okullar, kitap, tablet bilgisayarlar dağıtıyoruz. İzmir'in içme suyu sorununu çözdük, İzmir'e şimdi bir nehir akıtıyoruz. Farkımız bu Aydın'da Diyarbakır'da Afyonkarahisar'da 76 şehirde su yoktu biz getirdik. İstanbul'un 2071 yılına kadar suyu var. Eski zihniyetin susuz bıraktığı tüm illeri suya kavuşturduk" diye konuştu.

ULUBEY KANYONU DÜNYAYA TANITILACAK

Ulubey kanyonunu dünyaya tanıtacak muazzam bir proje hazırladıklarına belirten Bakan Eroğlu, "Böyle bir kanyonun dünyada örneği yok. Kanyonu dünyaya tanıtmak için çok muazzam bir projeyi hayata geçireceğiz. Biz Uşak için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz" dedi.

Eşme ilçesinde DSİ tarafından inşa edilen tesislerin toplu temel atma ve açılışını gerçekleştiren Eroğlu, Uşak'a geçti.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, ()

YK(KÖ/SSA) (FOTOĞRAFLI)