7 TEMEL ATTI, 8 TESİS AÇTI
Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda toplu açılış törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, halk oyunları gösterisiyle karşılandı. Zeybek gösterisi sunan ekibe, "Benim de efe kıyafetim var. Biz de efeyiz. Bilseydim giyer de gelirdim" dedi.
Aydın’daki 7 tesisin temelinin atılıp, 8’inin de açılışının yapılacağı törende konuşan Bakan Eroğlu, 2 Kasım 2012’den, 27 Nisan 2013’e kadar sadece Aydın’da 59 projeyle, 913 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Bakan Eroğlu konuşmasına, şöyle davem etti: "Bugün de 34 müjde ile 697 milyon liralık yatırım gerçekleştiriyoruz. Biz sözümüzün eri hükümetiz. Daha önce yaptığımız yatırımlar sayesinde şu anda yaşanan kuraklığa rağmen Aydın’da su sıkıntısı yok. Allah’ın izniyle 2050 yılına kadar içme suyunu karşılayacak projeler yapıp, gerçekleştirdik. Gerekli tedbirleri almasaydık İzmir, Aydın susuzdu."
BAŞBAKANIMIZ ÇOK ÇALIŞKAN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan da övgüyle bahseden Bakan Eroğlu, "Kendisi son derece çalışkan, fevkalade dürüst ve tüyü bitmemiş yetimin hakkına sahip olan bir başbakandır. Bunu gururla ifade ediyorum. 11 yılda hayal edilemeyecek yatırımlar yapıldı. Türkiye nereden nereye geldi mukayese edin. Çıtayı öyle yüksek tuttu ki muhalefetin hiçbir belediye başkanı hiçbir lideri bunu tutturması mümkün değil. IMF’ye boynumuz büküktü. Sadece İmar Bankası’nın 8.5 milyar dolar borcunu biz ödedik. Çünkü hükümet teminat vermiş. 231 milyar lira hükümet ödedi. Bunları unutmayacağız. Koalisyon hükümeti bir küçük göleti 22 yılda bitiremezdi. 34 metre yüksekliğinde bir göleti, 22 yılda 45 milyona bitirmişler. Biz aynı göleti 18 ayda, 4.5 milyon liraya bitiriyoruz" dedi.
GEZİ PARKI’NDA ORTALIĞI KARIŞTIRMAYA ÇALIŞTILAR
Orman ve ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili de bilgilere yer veren Bakan Eroğlu, “Gezi Parkı’nda 3 ağaç kesildi' diye eylem yapıp, ortalığı karıştırdılar ama dünya bizi takdir etti. Geçen yıl 470 milyon fidan üretip, toprakla buluşturduk” dedi.
Daha sonra canlı yayında Koçarlı-Bağarası Sulaması Projesi’nin başında bulunan Mehmet Sülün ve görevlilerle görüşüp temel atan Bakan Eroğlu, Aydın’daki hizmetlerin açılışlarını da gerçekleştirdi.
Ak Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş ve Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel ile hatıra fotoğrafı çektirip, destek veren Bakan Eroğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Mimarlık ve tasarım Fakültesi Söke Kampüsü’nün temel atma töreni için Söke’ye hareket etti.

Cem ULUCAN/ AYDIN, ()

-----KUTU-1-----
TEMELİ ATILAN TESİSLER
Koçarlı Bağarası Sulama 1’inci Kısım İnşaatı, Aydın ve Civarı Yerleşimler İçme Suyu İsale Hattı 1’inci Kısım inşaatı, 6 ayrı Aydın Taşkın Koruma tesisi inşaatı, 2 taşkın koruma 2’inci kısım inşaatı, Karacasu Barajı yan dereleri siltasyondan koruma 2’inci kısım inşaatı, İkizdere Barajı siltasyondan koruma inşaatı, Büyük Menderes Nehri canlı iksa tahkimatı inşaatı.
-----KUTU-2-----
AÇILIŞI YAPILAN TESİSLER
Büyük Menderes Nehri doğal afet ve taşkın hasarları onarımı, Büyük Menderes yan dereleri yukarı havza ıslahı, İncirliova-Haceliobası arazileri Yalkı Deresi taşkın koruma, Çakırbeyli Köyü yerleşim yerinin Sarı Dere taşkın koruma 2’inci kısım, Koçarlı Büyükdere Köyü Deresi taşkın koruma, Merkez- Kemer- Çakırlar ve Kızılçay 2’inci kısım taşkın ve rusubat kontrolü, Merkez- Koçakdere taşkın ve rusubat kontrolü, Merkez- Doğanköy taşkın ve rusubat kontrolü.