Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İSKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Demir ve Orman Genel Müdürleri ile birlikte Belgrad Ormanı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Eroğlu, Sultan Mahmud Bendi'ni gezerek açıklamalar yaptı.
7 KAPILI, 7 BÖLGELİ YENİ ORMAN MÜJDESİ
Belgrad Ormanı'na çok büyük bir hassasiyet gösterdiğini belirten Bakan Veysel Eroğlu, "Geçmişte Osmanlı burada bendler inşaa etmiş. Bu bendlerden Taksim'e kadar su götürülmüş. İSKİ Genel Müdürümüz de su yollarının yeniden ihyası, restorasyon projeleri hazırlanıyor. İSKİ de burayı ihale edecek" dedi.
Anadolu Yakası'nda "Asya Şehir Ormanı" adıyla büyük bir orman alanı hazırlandığını ifade eden Eroğlu, "7 kapılı, 7 bölgeden ibaret, muhteşem bir şehir ormanıyla İstanbul'a hayat verecek bir alan hazırlıyoruz" diye konuştu. Bütün dünyayı gezdiğini ve dünyada İstanbul gibi başka bir şehir daha olmadığını kaydeden Bakan Eroğlu, "İstanbul, dünyanın incisi. Bu inciyi çok daha güzel şekilde korumak istiyoruz. İstanbul, orman açısından da zengin bir yerdir, yüzde 49'u ormanlık alandır" diye konuştu.
"İSTANBUL'U SUSUZ KALMAKTAN KURTARDIK. SIKINTI OLMAYACAKTIR"
İstanbul'da varolan su medeniyetini yeteri kadar tanıtılmadığını ifade eden Veysel Eroğlu, "İstanbullular endişe etmesinler biz İstanbul'u susuz bırakmayız. İstanbul'a bizim sözümüz var. İstanbulluyu Bakanlık ve İSKİ olarak susuz bırakmayacağız. Yüzde 37 nispetinde barajlarımız dolu zaten. Bizim Melen hattımız var, İstanbul'a su akıyor. Sadece Melen'i Anadolu Yakası'na getirmedik. 2007 yılında kuraklık olunca su kesintisi olmasın İstanbul'da diye bir şafak harekatıyla Melen'in suyunu Ömerli'ye akıttık. İstanbul'u susuz kalmaktan kurtardık. Yakında Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile Melen barajının temelini atacağız. Bir saat dahi İstanbul'da su kesintisine gönlümüz razı olamaz. Vatandaş endişe etmesin biz Melen'den su veriyoruz zaten, sıkıntı olmayacaktır. Merak etmeyin İnşallah önümüzdeki günlerde yağış da yağar zaten" diye konuştu. Konuşmasının ardından Belgrad Ormanı'nda bulunan Sultan Mahmud Bendi'nden akan suyla ellerini yıkayan Bakan Veysel Eroğlu, ziyaretini tamamladı.