'FAİZ LOBİSİ ESKİ TÜRKİYE, BİZ YENİ TÜRKİYE DİYORUZ'
Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nin ardından Manyas’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem tarafından karşılandı. Daha sonra salon toplantısına katılan Bakan Eroğlu, bakanlığının projelerini anlattı.
DSİ Genel Müdürlüğü yaptığı dönemi anlatan Bakan Eroğlu, “Bir dere ıslahı 30 yılda, bir baraj 40 yıldan önce yapılamıyordu. 1 milyon lira ile yatırım programına alıyorlardı. Tuvalet parasına. Müteahhitler, ‘bize verdiğiniz parayla şantiye kuramıyoruz’ diyorlardı. Şimdi para var. Onlara, şimdi, ‘yürüyün yürüyebildiğiniz kadar, devletin parası bol’ diyoruz. Peki bu paralar nereden geliyor? Gökten para, dolar yağmıyor. Bizden önceki hükümetler borçlanıyordu. IMF’ye 23.5 milyar dolar borç vardı. Biz gururlu bir milletiz. Bir IMF memuru ülkemize geldiğinde devlet başkanı gibi karşılanırdı. Bu bizim gururumuza dokunuyordu. Zorunlu tasarruf diye işçiden memurdan para topluyorlardı, 13.5 katrilyon para toplamışlar. Bunu vatandaşa biz ödedik. Bizden önce 22 banka battı, batan bankalardan mağdur olan vatandaşa ödediğimiz eski para ile 231 katrilyon liradır. Merkez Bankasının kasası boşalmıştı, şimdi doldu. Biz IMF’ye borç verecek hale geldik. Sen bugün 8 liraya satılan ilacı geçmişte 48 liraya nasıl sattın? 9 liraya satılan antibiyotiği 60 liraya sattınız. Bunun hesabını verin. Faiz lobisinin isteği eski Türkiye, biz ise yeni Türkiye diyoruz, büyük hedeflerimiz var. Türkiye’yi 2023’te ilk on ülke içine sokacağız” dedi.
Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından Ak Parti Balıkesir Büyükşehir adayı Edip Uğur ile Manyas adayı Hasan Kahraman’ı sahneye alarak toplantıya katılanları selamladı.

SÖ(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)