BAKAN EROĞLU: DİNLEMELER VATANA İHANET
Oyunu Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi'nde kullanan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ak Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. Burada bir süre partililerle sohbet ettikten sonra gazeteleri inceledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 ay dinlendiği yönündeki haber üzerine konuşan Bakan Eroğlu, dinleme olayının en ağır ve büyük casusluk faaliyeti olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ı dinleyenleri, 'Sen nasıl dinlersin' diye eleştiren Eroğlu, "Özel anlaşmalar yapıyoruz. Devletin sırları ifşa ediliyor, birilerine satılıyor. Bunu yapanların yatacak yeri yok" dedi.
Kriptolu telefonların da dinlendiğine işaret eden Bakan Eroğlu, "Direkt paralele aktarmışlar. Esas 'Bunu kim topladı, nereye verdi' onu bulabilirsek çözüm bulunmuş olur" diye konuştu.
'KRİPTOLU TELEFON KULLANMIYORUM'
Bir gazetecinin 'Sizi de dinlediler mi' sorusuna ise Bakan Eroğlu, "Ben kriptolu telefon kullanmam. Beni dinleyip dinlememeleri önemli değil. Dinlemeler vatana ihanettir" diye cevap verdi.
İSKİ Genel Müdürlüğü yaptığı sıra bir sivil polisin kendisine gelerek, 'Sizi dinliyorlar' dediğini hatırlatan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
"Ben de 'Dinlesinler, isterlerse odama kablo çeksinler' dedim. O zamanlar bu kadar teknoloji yoktu. Benim her şeyim açık şeffaf. Bizi dinlesinler ama bazı devlet görüşmeleri, bazı devlet konuşmaları var. Bazı büyük projeler, savunma projeleri konuşuluyor. Dışişleri Bakanlığı ve çok özel görüşmelerin dinlenmesi çok büyük bir casusluktur. Vatana ihanettir, alçaklıktır. Çünkü onların ipleri kimin elinde belli değil. Sen arkadaş ne maksatla dinliyorsun? Sadece oradaki 4 kişinin bilmesi gereken, belki benim de bilmemem gereken bir konuyu senin dinlemeye, birilerine servis etmeye hakkın var mı? Bu en büyük ihanet, hainlik, alçaklık, büyük casusluk. Bunun cezası mutlaka verilmeli."
'KENDİLERİ DE ERKEN ÖTTÜK DİYORLAR'
Paralel yapıyla tabanı ayırdığını ifade eden Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sen kimsin, bu devleti kime teslim edeceksin, ya da nesin yani? Dinlemeler yanlış bir hareket. Kendileri de itiraf ediyor; 'Biz çok erken öttük, devlet bizi yakaladı' diyorlar. Herkes ayağını denk alsın. Bu devlet kolay kurulmadı, şehitlerimizin kanlarıyla kuruldu. Yurtdışı kaynaklı istihbarat teşkilatlarının oyuncağı olmuşlar. Tabandaki insanlar ne kadar güzel insanlar, onları ayırıyorum. 'Ülkeme yardımcı olayım' diye düşünüyor. Ama yukarıyı demek ki birileri tamamen kuşattı, çevirdi. Arada bir takım kısa devreler oluştu."
'KİME SERVİS EDİLDİĞİ BELLİ'
Eroğlu, 'Dinlemelerin hangi ülkeye servis edildiğini biliyor musunuz' sorusunu ise "Hangi ülkeye servis ettikleri belli. Hangi ülkenin aleyhinde konuşamıyorlarsa o ülkeye. Bu çok açık değil mi? Bunu vatandaş da biliyor. Gazze'de, İsrail 2 bin, 3 bin kişiyi çoluk çocuk demeden katlediyor. Bizden başka sesi çıkan var mı? Paralel başının sesi çıkıyor mu? Hayır. Neden, niye? İşte bu sebepten" diye yanıt verdi.
Bakan Eroğlu konuşmasının ardından oy kullanılan okulları ziyaret ederek, sandık kurullarına 'kolay gelsin' temennisinde bulundu.

FOTOĞRAFLI