Onur BAYRAM/ AFYONKARAHİSAR,() - AFYONKARAHİSAR'ın Şuhut İlçesi'nde oy kullanan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin demokrasi açısından güzel bir imtihan vereceğini söyledi. Bakan Eroğlu, tekerlekli sandalyeyle oy kullanmaya gelen annesi Emine Eroğlu'nu da sandık başına kadar kendisi götürerek oy kullanmasına yardım etti.
Bakan Veysel Eroğlu, oy kullanmaya annesi 89 yaşındaki Emine Eroğlu ile birlikte geldi. Kurtuluş İhsan Küçükarslan İlköğretim Okulu'nda oy kullanan Eroğlu, burada vatandaşları selamladı, hayırlı olsun dileğinde bulundu. Beraberindekilerin yardımıyla annesi Emine Eroğlu'nun tekerlekli sandalyesini okulun merdivenlerinden çıkaran Bakan Eroğlu, daha sonra sandalyeyi iterek annesini oy kullanacağı salona götürdü. Bakan Eroğlu, 1023 nolu sandıkta ilk olarak annesinin oy kullanmasına yardım etti. Eroğlu, annesinin zarflarını da sandığa kendi eliyle attı. İmza atarken de oğlundan yardım alan Emine Eroğlu, "Hayırlı olsun" diyerek yakınlarının yardımıyla okuldan ayrıldı.
'DEMOKRASİ SINAVI'
Annesinden sonra oyunu kullanan Eroğlu, sandık görevlilerine "Kolay gelsin" dedi. Seçimlerin huzurlu geçmesini dileyen Eroğlu, seçimlerin Türkiye için önemli bir demokrasi sınavı olduğuna vurguladı. Bakan Eroğlu, "Seçimler iyi, huzur içinde geçiyor. İnşallah hayırlara vesile olur. Ben de oyumu kullandım. Allah hayırlı, uğurlu eylesin. Seçimlerin bir bayram havası içinde olması lazım, demokrasinin gereği de bu. Demokrasinin gereğini yerine getirdiğimiz için mutluyum. İnşallah bu akşamı huzurlu bir şekilde kapatırız. Türkiye'nin bugün demokrasi açısından güzel bir imtihan vereceğine eminim" diye konuştu.
Bakan Veysel Eroğlu, konuşmasının ardından Şuhut'ta annesinin oturduğu eve geçti.

OB(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)