GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, EXPO 2016'ya ilişkin çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın 15'inci Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere Antalya'ya geldi. Bakan Eker, toplantının yapılacağı Ajansın Antalya Ofisi'ne girişte, EXPO'nun sembol çiçeği olan 'Şakayık' hakkında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay'dan bilgi aldı. Bakan Eker daha sonra saksı içinde dikili olan çiçeğin cep telefonuyla fotoğrafını çekti. Kendisini görüntüleyen basın mensuplarına da "Hep siz mi çekeceksiniz, biz de çekeriz" diye seslenen Bakan Eker, sonrasında basın mensuplarının da fotoğrafını çekti.
EXPO ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Bakan Eker ajans binasında yer alan Everest'e çıkan Türk Dağcı Yılmaz Sevgül'e ait fotoğraflardan oluşan 'Tahtalı'da bulutların karla dansı' adlı sergiyi de gezdi. EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın Yönetim Kurulu Toplantısı'na başkanlık eden Bakan Eker, öncesinde kısa bir açıklama yaptı. EXPO çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Bakan Eker, “Ajans Yönetim Kurulu olarak en az ayda bir defa düzenli olarak toplanıyoruz ve aylık gelişmeleri izliyoruz, değerlendiriyoruz. Ajansın ve genel sekreterliğin yaptığı faaliyetler hakkında bilgileniyoruz, projeler hakkında ihtiyaç duyulan kararları alıyoruz. Gündemimizdeki maddeleri görüşeceğiz" dedi.
MALİ DURUMLA İLGİLİ BİLGİ ALIYORUZ
Yönetim kurulunda özellikle EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın mali durumu ve faaliyetleriyle ilgili bilgi aldıklarını aktaran Bakan Eker, EXPO'nun yapılacağı alanda bitkilendirme, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarının yanı sıra, sedde ile altyapı çalışmalarının da devam ettiğini anlattı. Bakan Eker'in açıklamasının ardından EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın Yönetim Kurulu toplantısı basına kapalı devam etti.