GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, kuru fasulye fiyatını stokçuların yükselttiğini ima ederek, "Eski ürün fasulyenin piyasaya çıktığını tespit ettik. Birileri böyle havalardan istifade etmek istiyordu, mesele buydu. Ama geçiyor, düzeliyor" dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, yanında partisinin Diyarbakır milletvekilleriyle birlikte Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret etti. Ziyarette resmi kurum müdür ve yöneticileri de Vali Mustafa Cahit Kıraç'ın yanında hazır bulundu.
Toplantı öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Eker, meteorolojik kuraklığın tarımsal kuraklığa yol açması endişesinin yaşandığını, ancak yağmurların başladığını, böyle giderse kuraklığın ortadan kalkacağını söyledi.
Kuru fasulyede yüksek fiyatın gerçekçi olmadığını belirten Bakan Eker, stokçuluğu ima ederek, "Birileri böyle havalardan istifade etmek ister" dedi. Piyasaya eski ürünün çıktığını tespit ettiklerini, 2011 ve 2012 ürününün sürüldüğünü belirten Bakan Eker, şunları söyledi:
"O yüksek denilen fiyatlar gerçeği zaten yansıtmıyordu. Çünkü uç, yani en üstteki bir ürünün, en yüksek yerdeki fiyatı söylenip, birileri, 'Biz zammı çok konuşursak bu şekilde zam yapanlar görmezden gelir' düşüncesiyle yaptıkları bir şeydi. Piyasada ürün var. Bu arada enteresan bir şey tespit ettik. Fasulyede 2011-2012 yılının depolarda bekleyen ürününü yeni çıkardılar piyasaya. Bu zaten gerçek değildi. Piyasa normal dengesini bulup, sürer. Üretimde ve tedarikte eksiklik yok. Arzda bir problem yok. Birileri böyle havalardan istifade etmek istiyordu, mesele buydu. Ama geçiyor, düzeliyor."