GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in katıldığı törenle, Diyarbakır'da 15 yeni ambulans hizmete girdi.
Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü'nde 15 ambulansın hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törene Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Mine Lök Beyaz, Vali Mustafa Cahit Kıraç, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, İl Jandarma Komutanı Albay Hilmi Atabay de katıldı.
Bakan Mehdi Eker, Ak Parti hükümetinin sağlık alanında büyük hizmet ve yatırımlar yaptığını belirterek, özellikle Diyarbakır'da büyük ilçelerin çoğunda 50 yataklı ya da daha büyük hastanelerin yapıldığını söyledi. Eker, şöyle konuştu:
"Diyarbakır'da geçmişle mukayese edildiğinde inanılmayacak düzeyde bir hizmet kalitesiyle hem hijyenik, hem de çok iyi bir sağlık hizmetine kavuştuk. Daha atılacak adımlarımız var. Gerek Yenişehir bölgesinde, gerekse diğer bölgeler de kent hastaneleri projemizin hayata geçmesiyle birlikte çok daha iyi noktaya taşınacak. Diyarbakır'da 15 yeni ambulans devreye giriyor. Bu büyük bir güç katacak çalışmalarımıza. Uçak, helikopter ve kara nakil araçları gerektiğinde hasta nakillerinde Diyarbakır'da kullanılabiliyor. Diyarbakır il ambulans servisine bağlı istasyonların 2013 yılı toplam vaka sayısı 100 bin, bu ambulanslarımızla 100 bin hasta taşınıyor demektir. Bu çok büyük bir hizmet artık 8-10 dakika içerisinde şehir merkezinde hastaya ulaşılabiliyor ve nakil edilebiliyor. Bu son derece önemli hizmet kalitesinin artması açısından. Bundan sonraki süreç içerinde de kent hastanelerinin yapılmasında Diyarbakır pilot uygulamalardan birine ev sahibi olacak."
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, vatandaşlardan 112 Acil Servisi gereksiz şekilde meşgul etmemelerini istedi. CA,SS(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)