GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bitlis’in Güroymak İlçesi'nde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Türkiye’nin kendi sorunlarını çözebilecek konuma gelmesinin son derece önemli olduğunu belirterek, "Bu makam için kimse Recep Tayyip Erdoğan kadar hazır değil" dedi.
Muş'tan karayoluyla Bitlis'e gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, yol üzerinde Güroymak ilçesi'ne geçerek burada AK Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Eker ilçe binasının balkonundan toplanan kalabalığa seslendi. Ekter, bakanlık olarak yaptıkları çalışmaları anlatıp, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a destek istedi. Bakan Eker şöyle konuştu:
"Norşinlilerin arasında bulunmak benim için onur ve memnuniyet meselesidir. 10 Ağustos’ta Türkiye halk tarafından ilk defa cumhurbaşkanının seçileceği bir seçim yaşayacak. Biz Ak Parti milletvekilleri olarak liderimiz, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdik. Bir siyaset adamı 12 yıllık bir tecrübe, bilgi ve birikimle dolu, siyasi geçmişi olan genel başkanımızı cumhurbaşkanlığı adayı olarak gösterdik. Cumhurbaşkanlığı siyasi bir makamdır. Oraya oturacak kişi millete hizmet yolunda projeleri olan birisi olmalıdır. Aksi takdirde statükonun ısmarlama adayıyla devletin işleyişinden mekanizmasından haberi olmayan biri, orada ancak vesayetçi politikanın adayı olur."
Türkiye'nin 10 Ağustos’tan sonra yeni bir sürece gireceğini anlatan Bakan Eker, çözüm sürecinin kalıcı bir barışa dönüşmesinin Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı döneminde mesafe kat edeceğini söyledi. Bakan Eker, milli birlik ve beraberlik projesinin mimarının Erdoğan olduğunu belirterek, "Gezi olayları dahil geçen yıl 17 ve 25 Aralık darbe teşebbüsleri, paralel teşebbüslerin arkasındaki asıl amaç, çözüm sürecini baltalamaktı. Türkiye’nin meselelerinin çözümü, Kürt sorununun çözümünden geçiyor. Kürt sorunun çözülmesiyle birlikte Türkiye kalkınır, istihdam artar, ekonomik büyüme kolaylaşır. Biz 10 Ağustos’tan sonra yeni bir Türkiye diyoruz. Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı, daha sivil bir rejimin inşası için çaba sarf edecek. Bunu daha ileri noktaya taşıyacak. Bununla çözüm süreci başarıya ulaşacak. Altyapı projeleri, zenginlik, daha çok istihdam meydana gelerek Türkiye bölgesinde önemli bir yere gelecektir” dedi.
İLK TURDA YÜKSEK OYLA SEÇİLMELİ
Ortadoğu’da süren çatışmalara da değinen Bakan Eker şöyle devam etti:
“Ortadoğu’da Filistin’de, Irak’ta, Suriye’de, İran’da Müslümanların kanı dökülüyor. Orada yaşayan Türkler, Kürtler ve Arapların da kanı dökülüyor. Türkiye’nin kendi sorunlarını çözebilecek konuma gelmesi son derece önemlidir. Bu makam için kimse Recep Tayyip Erdoğan kadar hazır değil. Çatıların, monşerlerin adayı değil. Türkiye’nin kaybedecek zamanı yok. Birlikte Erdoğan’ın 10 Ağustos’taki seçimlerde en yüksek oyu almasını sağlayarak 1’nci turda seçilmesine destek vereceğiz. Bizim kadar demokrasiyi ve sivilleşmeyi bekleyen başka bir yer yoktur. Geçmişi unutturacak, kalıcı bir barışı bu çerçeve içerisinde sürdürmenin yolu buradan geçiyor. Cumhurbaşkanını ilk turda yüksek oyla seçilmesi önemlidir."
Bakan Eker konuşmasının ardından esnafı ziyaret ederek, karayoluyla Bitlis’e geçti.

FOTOĞRAFLI