ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından kente gönderilen 18 ambulansın teslim törenine katıldı. Ambulansla şehir turu atan Bakan Çelik, yeni ambulansların çok konforlu olduğunu söyledi.
Seçim bölgesi Şanlıurfa’da çalışmalarını sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanlığı tarafından İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilen 18 ambulansın teslim törenine katıldı. Sağlık Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törene Bakan Çelik'in yanı sıra Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ve İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran ve siyasiler katıldı.
Şoförlere ambulansların anahtarını teslim eden Bakan Çelik, daha sonra sürücü koltuğuna oturdu. Ambulansla şehir turu atan Bakan Çelik, yeni ambulansların çok konforlu olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
KADINLAR GÜNÜ'NÜ KUTLADI
Kentteki temaslarını sürdüren Bakan Faruk Çelik, daha sonra partisinin kadın kolları tarafından düzenlediği Kadınlar Günü programına katıldı. Kadınlarla tokalaşan Bakan Çelik, kadınların toplumdaki yerine değinerek, şunları söyledi:
"Kadınlar Günü'nün yalnızca 8 Mart'ta kutlanmasını ben doğru bulmuyorum. Sembolik olarak güzel bir şey ama kadının 365 günü önemlidir. Kadın ana, kadın kardeş, kadın bacı, bu bizim inancımızda, değer yargılarımızda, kültürümüzde ve medeniyetimizde böyle. Ama bizim dışımızdaki medeniyetlerde ne acıdır ki; yıllardır reklam amacı haline getirilen bir kadın, istismar aracı haline getirilen bir kadın anlayışı olduğunu hepimiz biliyoruz. İşte kendi toplumumuzda, bu güzel değer yargılarının yaşandığı Şanlıurfa'da, böyle bir yanlış gidişatın olmaması için kadınların bir araya gelmesi, örgütlenmesi önemli: Kadınlar Günü'nü kutlaması son derece önemlidir."
Bakan Çelik, temaslarının ardından dinlenmek için polisevine geçti.

ÖŞ (HK/CK) (FOTOĞRAFLI)