Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA'da, 1 kişinin öldüğü kavga sonrası 2 aile arasında başlayan ve 8 yıldır devam eden husumet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in arabuluculuğunun ardından barışla sonuçlandı.
Merkeze bağlı Havşanlı Köyü'nde Bozkurt ile Ayniberk aileleri arasında 8 yıl önce çıkan kavgada Halil Bozkurt öldü. Bir kişinin de tutuklandığı olayın ardından 2 aile arasında husumet başladı. Ailelerin husumetinden haberdar olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir süre önce her iki aile fertleriyle; barışarak husumete son vermeleri konusunda görüşme yaptı. Bakan Çelik'in iknasına olumlu yanıt veren iki aile için bugün barış yemeği düzenlendi. Kent merkezindeki bir lokantada düzenlenen barış yemeğine; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Milletvekili Seyit Eyüpoğlu, Mahmut Kaçar, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç ile her iki aileye mensup yaklaşık bin kişi katıldı. Her iki ailenin barış masasında oturmasının memnuniyetini dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Dünya hayatı inişler ve çıkışlarla dolu bir hayattır. Dünyada ne oldum dememek gerekiyor. İnsanın başına her şey gelebilir. İnsan hatasız da olamaz. Artık bizlerde sizlerle iç içe geçmiş bulunuyoruz. Geçtiğimiz günlerde ailelerimizle görüştük ve sağ olsunlar bizi kırmadılar. Eskiye takılıp kalırsak yerimizde sayarsak ne şehir olarak bir şey kazanırız ne de aile olarak bir şey kazanırız. Onun için yanlışlardan kaçınmalıyız. Barışa olumlu bakan her iki aileyi de tebrik ediyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından aileleri temsilen Mahmut Ayniberk ile Mehmet Bozkurt birbirlerine sarılarak kan davasına son verdiklerini ilan etti. Duaların edildiği törende daha sonra barışan 2 aile fertleri birlikte yemek yedi.

ÖP(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)