AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın Barenfels şehrinde, düzenlenen 64.8 kilometrelik Sommer Trail Maratonu'nda birinci olan Uşaklı ultra maratoncu Akın Yeniceli'yi mektup göndererek, kutladı.
Almanya'nın Barenfels kentinde geçen 12 Temmuz'da düzenlenen 64.8 kilometrelik Sommer Trail Maratonu'na katılan tek Türk sporcu Akın Yeniceli, 262 sporcu arasından yarışı 5 saat 59 dakikalık derecesiyle birinci tamamladı, altın madalyanın sahibi oldu. Madalyasını aldıktan sonra Uşak'a dönerek, yeni marotonların hazırlıklarına başlayan Yeniceli'yi, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, başarısından dolayı tebrik etti. Bakan Çavuşoğlu, Yeniceli'ye gönderdiği mektupta, "Sayın Akın Yeniceli, Türkiye'yi temsilen katıldığınız 11'inci Uluslararası Baerenfels Trail Maratonu'nda kendi klasmanınızda ve yaş kategorinizde birinci olarak çifte madalya kazanma başarısını gösterdiğinizi memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayım. Sizin gibi değerli sporcularımız sayesinde, şanlı bayrağımız uluslararası şampiyonalarda gururla dalgalanmaktadır. Kazanmış olduğunuz bu önemli başarıdan dolayı tebrik eder, selamlarımı sunarım" ifadelerine yer verdi.
Bakan Çavuşoğlu'ndan gelen kutlama mektubunu alınca duygulandığını belirten Yeniceli, Almanya şampiyonluğunun ardından Hollanda'da 13 Eylül'de düzenlenecek 50 kilometrelik maratonda da birinci olarak Türk Bayrağı'nı dalgalandıracağını söyledi.

FOTOĞRAF