AB BAKANI MAHALLE VE KÖY SORUNLARINI DİNLEDİ
AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Milas İlçesi'ndeki mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek ilçenin sorunları ve talepleri hakkında notlar aldı. AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk ve il yönetimi ile birlikte Milas'a gelen Çavuşoğlu'nu, AK Parti Milas İlçe Başkanı Bülent Demir, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Başkanı Reşit Özer, MİTSO yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları karşıladı. MİTSO Lokali'nde gerçekleşen buluşmada ev sahibi olarak söz alan MİTSO Başkanı Özer, Milas'ın ekonomik yapısı, kültür ve tarihi değerleri hakkında bilgi aktardı.
AMERİKA'DA HALICIDA ÇALIŞTIM
Bakan Çavuşoğlu, Milas'ın ülkemizin ekonomisine turizm ve tarımda önemli katkılar sağladığını, zeytin, zeytinyağı, halı, bal, balıkçılık gibi önemli sektörleri bünyesinde bulundurduğunu belirterek, "Milas halılarının benim için değerli ve özel bir yeri var. Öğrenci olarak Amerika Birleşik Devletleri'ne gittiğim zaman orada bir halıcıda çalıştım. Milas halılarını buradan tüm Amerika'ya ve hatta Meksika'ya sattık" dedi.
Avrupa Birliği'nin kendi içinde ekonomik sorunları olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "AB'ye üye ülkeler arasında birçok sorun var. Ama değişmeyen bir şey ortak değerlerimizdir ve ortadaki değerlendirilmesi gereken fırsatlardır. Biz Türkiye olarak Avrupa Birliği'ne ve Avrupa'nın ortak değerlerine inanıyoruz. Bugün bu ortak değerleri savunmada Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ve de Avrupa Birliği ülkeleri başarısız olsa da, darbeye darbe diyemese de Filistin'deki Gazze'deki insanların ölümüne sessiz kalsa da, bazıları zulmedenin maalesef tarafını tutuyor. Bunları üzüntüyle görüyoruz. AB üyeliği süreci ülkemizin bir modernleşme ve çağdaşlaşma sürecidir. Ve biz bu projenin gerçekleşmesi için gece gündür çalışıyoruz" dedi.
"RANDEVU SİSTEMİNDE GARİP ŞEYLER OLDU"
Salonda bulunanların taleplerini not alan Çavuşoğlu, toplantı çıkışında Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yurt dışında oy kullanan yurttaşların yaşadığı sorunlar ve oy kullanma oranlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak şunları söyledi: "Maalesef istediğimiz düzeyde katılım olmadı. Bunu sadece vatandaşlarımızın yaz aylarında tatilini geçirmek için gerek Türkiye'ye gerek başka yerlere gitmesine bağlamak da doğru değil. Maalesef Yüksek Seçim Kurulu herkesin gündeme getirmesine rağmen özellikle bu randevu sisteminden dolayı vatandaşlarımızın oy kullanmasını engellemiş durumda. Bölgede olan arkadaşlarımızdan ve seçimi gözetlemek için giden kardeşlerimizden aldığımız bilgi bu. Randevu sisteminde garip şeyler oldu. Bir şehirde oturan kişiye orada sandık olmasına rağmen 500 kilometre ötedeki başka şehre, aynı aileden farklı kişileri çok farklı şehirlere dağıtmışlar. Belki Almanya'da güvenlik sebebiyle öngörülen bir şeydi, ama bunun aksadığı, vatandaşlarımızın demokratik hakkını kullanmasının önünde çok büyük engel olduğu halde Yüksek Seçim Kurulu maalesef başvuruları da reddetmiştir. Türkiye'nin derdiyle dertlenen, Türkiye'nin sevinciyle gururlanan yurt dışındaki kardeşlerimizin bu kadar sorun ve engelle karşılaşmaması gerekiyordu. İlk defa hayal ettikleri bir şey gerçekleşti ve oy kullanma hakkı elde ettiler. Fakat maalesef olumsuzluklar yüzünden istedikleri gibi bu hakkını kullanamadılar. Umarım bunlardan ders alınır ve umarım Yüksek Seçim Kurulu esas görevinin vatandaşların oy vermesini kolaylaştırmak olduğunu anlar ve buna göre kararlar ve tedbirler alır" dedi.
Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), ()

FOTOĞRAFLI