ÇAVUŞOĞLU: KİMSE GÜVENDE DEĞİL
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) 2012 ve 2013 yılları içinde 509 bin 516 kişinin dinlediği açıklamasını değerlendiren AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Önemli olan bunların, bu devlet içindeki yapılanmanın temizlenmesidir. Aksi takdirde kimse kendini güvende hissetmez" dedi.
Bakan Çavuşoğlu, Antalya'da partisinin Muratpaşa Belediye Başkan adayı Cihan Bulut'un seçim çalışmasına katıldı. Sinan Mahallesi'nde esnafı ziyaret edip partisinin adayları için oy isteyen Çavuşoğlu, çiçekle kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı, cuma namazının ardından da Ak Parti adayı Bulut'un seçim ofisinde soruları yanıtladı.
TİB'in son iki yıla ilişkin dinlenen kişi sayısına ilişkin raporunu değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, "Her gün ortaya çıkan yeni belgeler devlet içindeki bu paralel yapılanmanın yargı, polis, bilim yuvaları içinde ve devletin diğer kurumları içinde ne kadar tehlikeli şekilde yerleştiğinin göstergesidir" diye konuştu.
'YARGININ, POLİSİN, TÜBİTAK'IN İÇİNDE'
Yapının bulunduğu her yeri bir şantaj aracı olarak kullandığını aktaran Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
"Yargının içine giriyorlar, yargıyı başkalarına şantaj olarak kullanıyorlar. Polisin içinde yapılanıyorlar, bunu insanların, siyasetçilerin ve halkın üzerinde baskı unsuru olarak kullanmaya çalışıyorlar. TÜBİTAK içine giriyorlar, buradaki bilimi, araştırma ve teknolojiyi insanları dinlemekte hatta devleti dinlemekte, hatta işadamlarını dinleyerek ve işadamları üzerinde bir şantaj ve baskı unsuru olarak kullanıyorlar. Önemli olan bunların bu devlet içindeki yapılanmanın temizlenmesidir. Aksi takdirde kimse kendini güvende hissetmez. Hiçbir işadamı yönetici hatta hiçbir polis mensubu, yargı mensubu, siyasetçi kendini bu şartlarda güvende hissetmez."
34 MİLYON İNTERNET KULLANICISI VAR
Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gerekirse Facebook ve YouTube'u kapatırız" sözlerini ise duymadığını, bu nedenle yorum yapmak istemediğini kaydetti. Ak Parti olarak Türkiye'de internet ağının güçlenmesi gerektiğini savunduklarını aktaran Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'de internet kullanıcı sayısının 20 binlerden 34 milyona ulaştığını belirtti.
Bakan Çavuşoğlu, internet alanında yaptıkları yeni düzenlemeyle eskiden YouTube ve Facebook gibi sitelerin servis sağlayıcıları tamamen kapanırken, şimdi sadece içeriğin engellendiğini söyledi. Çavuşoğlu, konuşmasında "Ak Parti internette kısıtlama yapıyor deniliyor ama bu bile özgürlükçü bir yaklaşımdır. Bizim attığımız adımlar daha özgürlükçü adımlardır" ifadesine yer verdi.

EB(HA/CK) (FOTOĞRAFLI)