MERSİN’de Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Sever’in tanıtımı için gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, uzun yıllardır iktidarın hiçbir imkanından yararlanmayan Mersin’in 30 Mart sabahı Ak Parti belediyeciliği ile tanışacağını söyleyerek, “Mersin hizmeti görecek” dedi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Adana’dan karayolu ile geldiği Mersin’de otoban gişelerinde kabalık bir partili ve araç konvoyu ile karşılandı. Buradan yanına Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sever, İl Başkanı Mekin Merter Saltı’yı da alan Bakan Çağlayan, daha sonra Akbelen Bulvarı, Zeytinlibahçe, İstiklal Caddesi, GMK Bulvarı’nda konvoyu ile tur attı. Konvoy nedeni ile araçların geçeceği güzergah sabah saatlerinden itibaren polis tarafından kontrol altına alınırken, trafik yoğunluğuna ise izin verilmemesi zaman zaman vatandaşların tepkisine neden oldu. Bakan Çağlayan’ın bulunduğu konvoy şehir turu tamamladıktan sonra 'Büyükşehir Belediyesi Aday Tanıtım Toplantısı'nın yapılacağı Yenişehir CNR EXPO Fuar Merkezi'ne geçildi.
Buradaki toplantıya Bakan Çağlayan, Milletvekilleri Nebi Bozkurt, Ahmet Tevfik Uzun ve Çiğdem Münevver Ökten ile Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Sever ve İl Başkanı Mekin Merter Salt ve yaklaşık 6 bin partili katıldı. Partisinin aday tanıtım toplantısında söz alan Bakan Çağlayan, 2011 seçimlerinde Mersin'e ilk geldiğinde kendisine iki işareti yapıldığını ifade ederek, "Benim adım Zafer olduğu için zafer işareti yaptıklarını sandım. Fakat en fazla 2 milletvekili çıkarırsınız diyorlardı. Ama Mersinli bizi gördü, emeklerimizi gördü. Türkiye'yi dünyada nereye getirdiğimizi gördü ve adeta tokat atar gibi 4 milletvekili çıkardık. Yapmamız gereken daha çok iş var. Mahalli seçimlerde çalışır, birlik-beraberlik içinde olursak, Mersin'in bize Büyükşehir ve 13 ilçeyi vereceğine inanıyorum. Mersin artık bu zulümden, bu kötü yönetimden kurtulmak istiyor. 30 Mart akşamı Büyükşehir Ak Parti kadrolarının olacak ve Mersin hizmeti görecek" dedi.
Milletvekilliği döneminde Mersinli olmadığı için kendisini eleştirenler olduğunu hatırlatan Bakan Çağlayan, "Eğitimiyle, dünyayı çok iyi tanımasıyla, devlet tecrübesiyle, vizyonluyla, dürüstlüğüyle farkını ortaya koyacak olan benim bakan yardımcım. Mersin'in öz evladı Mustafa Sever'i Mersin'e hediye ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Kendisine inanıyorum" diye konuştu.
Bakan Zafer Çağlayan'ın ardından mikrofon başına geçen Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sever, Mersin'de yeni bir dönemin kapılarını hep beraber açacaklarını kaydederek, şunları söyledi; "Mersin'in evladı, Mersin sevdalısı olarak sizlere ilk sözüm hep beraber ortaya koyacağımız mücadele ile Mersin'i Ak Partinin belediyecilik anlayışı ile hizmeti ile buluşturacağız" dedi.
Kentte yaşayan herkesin bir şeylerden şikayet ettiğini kaydeden Sever, sözlerine şöyle devam etti; "Maalesef herkes başkalarından bir şey bekliyor. Böyle olunca da yıllarca Abdurrahman Çelebi'lerin yönetiminde kaldık. Bu Mersin'e yakışmıyor arkadaşlar. Bizim için Mersin'de yaşayan herkes birdir, kardeştir. Kimseyle siyasi polemiğe girmeyecek, işimize odaklanacağız. Mersinlilerin rüyasını gerçeğe dönüştürmek için yola çıktık. Bazı kesimlerle hesabımız var. Mersin'den kazanıp, Mersin'e kazandırmayanlarla, Mersin'i küçük dünyalarına hapsetmek isteyenlerle hesabımız var. Mersin'de kanalizasyon, yol sorunları birinci sırada. Çok üzücü, ama Mersin'de hala en temel hizmetler dahi eksik. Yazık değil mi Mersin'e? Mersin bunu hak etmiyor. Belediyecilik siyaset işi değil, aşk, sevda, hizmet işidir ve vizyon gerektirir. Artık Mersin'de Abdurrahman Çelebiler'den kurtulma zamanıdır" dedi.