ANKARA, () - GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye-Balkanlar Gençlik Köprüsü Programı çerçevesinde Balkan ülkelerini temsilen Türkiye'ye gelen gençlerle kahvaltıda bir araya geldi.

Bakan Çağatay Kılıç, Bakanlık merkez binadaki buluşmada Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Bosna-Hersek ve Bulgaristan'dan gelen 35 genci konuk etti. 'Türkiye'nin Gençlik ve Spor Vizyonu'nun ele alındığı kahvaltıda bir konuşma yapan Bakan Çağatay Türkiye'nin 'Gençlik ve Spor Vizyonu' içinde, Balkanların önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Bakan Çağatay Kılıç, "Bu yüzden gelecekte gerçekleşecek projelerde Balkan gençleriyle olan birlikteliklerimiz devam edecek" dedi.

Türkiye'yi yasa boğan Soma'daki maden faciası ve Bosna-Hersek'te yaşanan sel felaketine de değinen Bakan Çağatay Kılıç, hem Türkiye'nin hem de Bosna-Hersek'in zor günler geçirdiğini belirterek "Soma'daki facia ve Bosna-Hersek'teki sel felaketi nedeniyle geçen hafta hepimiz için çok zor geçti. Acılarımızı en kısa sürede saracağız ama unutmayacağız" diye konuştu.

Gençlere ikili ilişkilerinde yüz yüze iletişim kurmalarını tavsiye eden Bakan Çağatay Kılıç, "Facebook, Twitter gibi sosyal mecralar yerine eskiden olduğu gibi yine yüz yüze iletişim kuralım. Bu tarz bir iletişim hem daha sağlıklı hem daha kalıcı olur" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından toplu fotoğraf çektiren Bakan Çağatay Kılıç konuk gençlere çeşitli hediyeler verdi.

() (MV)