KIRŞEHİR () - KIRŞEHİR'e gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Bugüne kadar ülkemizde oynanan oyunları biliyorsunuz. Siz bu oyunlara cevabınızı 30 Mart’ta vereceksiniz. Biz bu oyunu, oyuncuları gördük. Oyun öyle oynanmaz, böyle oynanır diyerek sandıkta Osmanlı tokadını atacağız” dedi.
Kırşehir'e gelen Adalat Bakanı Bekir Bozdağ, merkez seçim bürosu önünde halka seslendi. Bozdağ, “Yapılan hizmetleri ve yatırımları görerek teraziyi tartan, terazinin ayarını veren aziz milletimiz, 30 Mart’ta yine notunu verecektir. AK Parti adayları projeleri, yaptıkları, yapacakları ile milletin huzurunda. Yalan ve iftira ile milletini huzuruna çıkmadık. Biz eser siyaseti yapıyoruz. İftira, yalan ve dolanla yarış yapanlara böyle bir yarışta yerimiz yok diyoruz. Türkiye bugüne kolay gelmedi. Yıllar yılı sorunları yaşadı. Sorunlar daha büyük sorunları doğurdu. Ama her defasında vatandaş kaybetti, biz kaybettik. Millet kaybetmekten usandı. Hatırlar mısınız 1991 seçimlerini o zaman Sayın Demirel, Sayın Çiller milletin huzuruna çıkmış iki anahtar vereceğim diyordu. Neyin anahtarı diye soranlara, biri evin, biri otomoblin anahtarı dediler. Peki, Kırşehirlilere soruyorum. DYP-SHP koalisyonu döneminde ev sahibi, araba sahibi olan oldu? Ama ne oldu 5 Nisan 1994’te ekonomik kriz oldu. Evi olan evinden, arabası olan arabasından oldu. Fabrikalar kapandı, isçiler işinden oldu, aşından oldular. Yuvalar yıkıldı. Türkiye kaybetti” dedi.
HAZİNEYE DOLDURDUK
28 Şubat’ın hukukun, ekonominin, demokrasinin ve milletin üzerinden buldozer gibi geçtiğini ifade ederek, Türkiye’nin bir kez daha soyulduğunu ve milletin bir kez daha kaybettiğini vurgulayan Bozdağ, “Bu millet bugüne kadar ödediği faturayı 3 Kasım 2002’de kesti. Sandığa gömdü ve Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına yol verdi. Millet istikrar dedi. Millet güçlü yönetim dedi. Önümü görmek istiyorum, Türkiye’nin geleceğini şimdiden planlamak istiyorum dedi. Bunların tamamına yol verdiniz. 2002’den bu yana Türkiye’de çok şeyler değişti. Biz Türkiye’nin her tarafını değiştiren adımlar attık. 2002 yılının Türkiyesi ile mukayese edilmeyecek işleri bu dönemde başardık. IMF’nin kapısında dilenci yapılmış bir Türkiye. Ama şimdi bugünün Türkiye’si IMF’yi göndermiş, kendi ayağı üzerinde duran, IMF’ye de istersen sana borç verebilirim diyen bir Türkiye var. Türkiye’nin 79 yılda 35 milyar dolar ihracatı var. Biz 12 yılda bunun üzerine 125 milyar dolarlık ihracat koymuşuz. 160 milyar dolara geldi ihracatımız. Türkiye’nin dört bir yanında fabrikalar çalışıyor, Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, uçakları, dünyayı dolaşıyor. Türk malları her yerde satılıyor. Merkez Bankası’nın rezervleri nereden nereye geldi. Türkiye’nin bütçesi 230 milyar dolardan 800 milyar doların üzerine çıktı. Türkiye’nin bütçesi 79 yılda 239 milyar dolardan AK Parti 12 yılda 571 milyar dolar koydu. Biz Hazine’yi doldurduk. Bu Hazine’nin kaynaklarını Kırşehir’e doğru, Yozgat’a doğru, Niğde’ye doğru memleketin 81 iline, ilçelerine, köylerine doğru yola çıkardık” diye  konuştu.
KALFALIK DÖNEMİNDE MAHARETLİ İŞLER YAPACAK
“2009 yılından bu yana Kırşehir’in nasıl değiştiğini gördünüz” diyerek, Kırşehir’in bundan sonra da değişmeye ve gelişmeye devam edeceğini belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “2009 yılında Kırşehir bu yiğit insanı Belediye Başkanı seçti. 5 yılda yaptıklarını biliyor, görüyoruz. Kalfalık döneminde de daha maharetli hizmetler yapacaktır” diyerek Kırşehirli hemşehrilerinden Yaşar Bahçeci’ye destek vermelerini istedi.
Meyve veren ağacın taşlandığını ifade ederek, Yaşar Bahçeci ve AK Parti’nin meyve veren ağaç olduğunu ve bundan rahatsız olanların iftira politikası yürüttüklerini dile getiren Bakan Bozdağ, “Yaşar ve AK Parti meyve veren ağaçlardır ve Kırşehir’e hizmet etmeye devam edecektir. AK Parti ile güreş tutarak, AK Parti’yi yenemezsiniz. Çünkü AK Parti bütün Türk milletinden oluşuyor. Ve sizler 30 Mart’ta bu mesajı vereceksiniz” diye konuştu.
Türkiye’nin her yerini değiştiren adımlar atıldığını belirterek, Kırşehir’e hızlı tren müjdesi verdiklerini belirten Bakan Bozdağ, “Bugüne kadar ülkemizde oynanan oyunları biliyorsunuz. Siz bu oyunlara cevabınızı 30 Mart’ta vereceksiniz. Biz bu oyunu, oyuncuları gürdük. Oyun öyle oynanmaz, böyle oynanır diyerek sandıktan Osmanlı tokadını atacağız” dedi.

SG(OE/AK) (FOTOĞRAFLI)