MİLLET AYARI SANDIKTA VERİYOR
Amasya'nın Taşova İlçesi'nde ilçe belediyesini ziyaret eden Bakan Bekir Bozdağ, daha sonra Belediye Meydanı'nda AK Parti ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen mitinge katıldı. Bakan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada geçmiş dönemlerdeki hükümetlerin icraatlarını eleştirerek Türkiye'de hükümet olarak herkese eşit hizmet verdiklerini söyledi. Ankara'dan, İstanbul'dan çeşitli yerlerden millet ayarına ayar verilmeye çalışıldığını fakat 3 Kasım 2002 seçimlerinde vatandaşın ayarı sandıkta verdiğine vurgu yapan Bakan Bozdağ, "Birileri Ankara'dan, İstanbul'dan dışarıdan içeriden, millete, milletin iradesine ayar vermeyi düşünebilirler. Ama artık onlarda bir şeyi çok iyi öğrendiler. O da şu; millet artık iradesine ayar vermek isteyenleri sevmiyor. Onlara ayarın büyüğünü kendisi sandıkta veriyor. 3 Kasım'da sandıkta bir ayar verdiniz, yol çizdiniz. Şimdi o yoldan biz yolumuza devam ediyoruz. İyi ki ayar verdiniz, yol açtınız. Türkiye 3 Kasım'dan beri büyük değişimler yaşadı. Büyük dönüşümler yaşadı" dedi.
MEMLEKETİ KÖTÜ YÖNETTİLER
DYP, CHP, ANAP dönemini miting alanındakilere örnekleriyle hatırlatan Bakan Bozdağ, "Hatırlarmısınız DYP, SHP vardı 91'de. Anavatan da vardı CHP de vardı, başka partiler de vardı. Ama seçime giderken iki anahtar salladı DYP; 'Bana oy verin, iktidar edin iki anahtarınız olacak. Biri arabanızın anahtarı, öbürü evinizin anahtarı' doğru mu? Oy verdik mi verdik, iktidar ettik mi ettik. Taşova'dan o dönemde ev sahibi olan, araba sahibi olan kaç kişi var. 5 Nisan 1994 ekonomik krizi oldu, bırakın iki anahtar sahip olmayı evi olan evinden, arabası olan arabasından oldu. 1 lira borcu olanın borcu bine çıktı. Doları, markı yakalayana aşk olsun. Memleketi kötü yönettiler" diye konuştu.
TÜRKİYE KAYBETTİ, HEPİMİZ KAYBETTİK
28 Şubat dönemine de değinen Bakan Bozdağ, ekonomi, demokrasi ve milli iradenin üzerinden adeta buldozer geçtiğini kaydederek, meclise başörtüsüyle girmesi engellenen kadın milletvekillerine de dikkat çekip Türkiye'nin çok bedel ödediğini dile getirdi. Bakan Bozdağ, "Yıl 1997, 28 Şubat oldu. Ekonominin de, demokrasinin de, milli iradenin de üzerinden adeta buldozer gibi geçti. Yine Türkiye kaybetti hepimiz kaybettik. Başı örtülü çok değerli bir hanımefendi vekil olmuştu. Meclisin kapısında başını açtırdılar o değerli vekili ağlattılar. O zaman erkeklik hanımları ağlatmaktı. Sonra meclisin içine Merve hanım girdi, merhum Evecit hatırlayın o günü 99'u, 'Burası devlete meydan okunacak yer değildir, şu kadına haddini bildirin' dedi ve bu ülkenin parlamentosunda sanki parlamento bu milletin kalbi, bu milletin iradesinin teselli ettiği yer değilmiş gibi davrandı. O zaman erkeklik 'sen kim oluyorsun' diye Ecevit'e posta koymak gerekirken meclisin ceylan derisi koltuklarına oturup kafayı aşağı dikip yere bakmak oldu. Türkiye bedel ödedi. Arkasında 2001 ekonomik krizi oldu. Türkiye kaybetti mi bir daha. Buradan herkese söylüyorum; fabrikalar kapandı, yuvalar yıkıldı. Ve Ecevit yatağında 2002 gene hatırlayın onun bakan yaptıkları, vekil yaptıkları, onun değer verdiği bazı vekiller patır patır istifa ettiler" diyerek şöyle devam etti:
"Ayar vermeye kalktılar, Türkiye'nin ekonomisine, Türkiye'nin başbakanına. Ama ne oldu sonuçta demin dedim ya en büyük ayarı 3 Kasım'da sandıkta Taşovalılar verdi ve ayar vermek isteyen o ayarsızların hepsini sandığa gömdü. Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının yolunu açtı, iyi ki açtınız. Türkiye o günden bugüne sizin iradeniz doğrultusunda yönetiliyor. Çok değişiklikler oldu, bunlar da sizin sayenizde oldu. Ne dedik biz, 'Türkiye'de herkes eşit olacak' dedik. İşte Tayyip Erdoğan geldi bu düzeni duman etti. Bağ-Kur'u kaldırdık, SSK'yı kaldırdık. Herşeyi birleştirdik. SGK'yı kurduk, hastaneleri birleştirdik. Eczanelerin kapısını bütün vatandaşlara biz açtık. Hani diyorlar ya 'hizmet', işte budur hizmet." 
Bakan Bekir Bozdağ daha sonra karayoluyla Taşova İlçesi'nden Amasya'ya hareket etti.

HK,NK,SK (MS/AK) (FOTOĞRAFLI)