BAKAN AVCI'DAN GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARINA: BİZE GÜVENİN

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Valilik tarafından Şoförler Odası salonunda şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Vali Güngör Azim Tuna, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hasan Gönen ve Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan'ın da katıldığı yemekte konuşan Bakan Avcı, devletin her zaman şehit ailelerinin ve gazilerin yanında olduğunu söyledi. Bakan Avcı şöyle devam etti:

"Valiliğimizce kurulan bu iftar sofrası varlığınızla, teşriflerinizle ve şehit oğullarınızın hatırasıyla şereflendi. Biliniz ki devletimiz ve hükümetimiz bütün kudretiyle şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanındadır. Bütün kalbimizle sizin yanınızdayız. Şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize saygı bir görev olmanın ötesinde anlamlara sahiptir. Onlar canlarıyla şahadet ederek bir faninin ulaşabileceği en yüksek makama ulaştılar. Onların ulaştıkları makama hürmet insanlığımızın gereğidir, bir iman meselesidir. Şehit ve gazilerimiz Uhud'da Bedir'de Malazgirt'te, Çanakkale'de ve Sakarya'da gaza meydanlarını gül bahçesine çeviren kahramanların ve savaşı cihat eyleyen ruhun temsilcileridir. Bu ruh bizim en büyük güvencemizdir. Bu ruh var oldukça varlığımız da devam edecek şahadet yeryüzünden silinemeyecektir."

DUYURULAN HABER VE YORUMLARI İTİBAR ETMEYİNİZ

Bakan Nabi Avcı şehitlerin hatıralarını rencide edecek uygulamaların içerisinde olmayacaklarını belirterek, "Aziz şehitlerin kıymetli aileleri değerli gazilerimiz. Hükümetimiz ve devletimiz şehitlerimizin tertemiz emanetlerine sahip çıkacak, onların aziz hatıralarını ve ruhaniyetlerinin rencide edecek hiçbir uygulamanın içinde olmayacaktır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, her türlü tartışmanın ve her türlü politik mülazanın dışındadır. Milletimizin birliği ve bin yıllık kardeşliği bu ilkelerden taviz vermeden tesis edilecek, terör meselesi de aynı titizlikle sona erdirilecektir. Aksi yönde duyduğunuz, size duyurulan haber ve yorumlara itibar etmeyiniz. Müsterih olunuz ve bize güvenmeye devam ediniz" dedi.

Avcı, Filistin'de yaşanan olaylarla ilgili olarak da, "Rabbimden dileğim bu mübarek ramazanın şanı zalimlerin zulmü altında inleyen Gazze'deki din kardeşlerimizin acılarının son bulması, Filistinli kardeşlerimizin özgür vatanlarında bizim gibi iftarlara kavuşmalarıdır. Dün bizim vatanımızda olduğu gibi bugün Filistin'e el uzatan her türlü terörü telin ediyorum" dedi.

Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı yemeğe katılan şehit yakınlarının ve gazilerin küçük yaştaki çocuklarını kucağına alıp sevdi. Avcı daha sonra İstanbul'a hareket etti.

FOTOĞRAFLI