İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, Van'da temaslarda bulunurken öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı.
Özel uçakla Erzurum'dan Van'a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı Van Ferit Melen Havalimanı'nda Ak Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, İl Jandarma Komutanı Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan ve partililer karşıladı. Buradan jandarmanın sinyal bozucu jammer aracının nezaretinde Van Valiliği'ne geçen Bakan Ala, Van Valisi Aydın Nezih Doğan ile yaklaşık 1 saat süren görüşme yaptı. Bakan Ala, tablet bilgisayar dağıtımının yapılacağı Kale Yolu üzerindeki Selahattin Eyyubi Lisesi'ne geçti. Lisede 9'uncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarları dağıtan Bakan Ala, kısa bir konuşma yaptı. Tabletlerle bilgiye daha kolay ulaşılabileceğini belirten Bakan Ala, şöyle dedi:
"Bu tabletlerle bilgiye kolay ulaşacaksınız. Dünyanın çeşitli yerlerinde, mekanlarında üretilmiş bilgi sizin evinize geliyor. Kirli bilgi ile temiz bilgiyi ayırmanın yolu, sizin zihninizde. Eğer bir düşünceyle karşı karşıya kaldığınız zaman soru sormazsanız, doğru mu? diye bir test edeyim demezseniz, o size yük olur. Ama ona eleştirel düşünceyle yaklaşır bilgiyi sorgular, doğruluğunu kendi ölçülerinizce test ederseniz o size yarar sağlar. Bunu anahtar olarak size sunmak istedim."
Daha sonra protokoldeki diğer yetkililer tablit bilgisayarları dağıttı. Tablet bilgisayar dağıtımı Başbakan Erdoğan'ın canlı yayınla yaptığı konuşmanın dinletilmesiyle sürdü.