DİYARBAKIR, () - İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, çözüm sürecini sonuna kadar götüreceklerini belirterek, "Bu kardeşliği inşa edeceğiz. Bizim sandıktan alınmayan yetkiyi kullanma geleneğimiz yok" dedi.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, seçim çalışmaları kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile birlikte Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde seçim bürosunun açılışına katıldı. Sabah saatlerinde helikopterle Silvan'a gelen Efkan Ala ve Mehdi Eker'i Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, kurum müdürleri ve Ak Parti İl Başkanı Aydın Altaç karşıladı. Silvan şehir merkezine geldikten sonra vatandaşların sorunlarını dinleyen bakanlar, daha sonra seçim bürosunun açılış törenine katıldı.

BAKAN EKER: KAOS İÇİNDELER, KAN İÇİNDELER

Törende partilileri Kürtçe 'Hoş geldiniz' diyerek selamlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Silvan'ın belediye yetkisini 15 yıldan bu yana elinde tutanların yeterli hizmeti etmediklerini söyledi. Eker, "Bu şehir 1990'lı yıllarda çok acılar çekti. Bu şehir, failli meçhul cinayetlerle her gün bir evladını kaybediyordu. Her gün bir ocağa ateş düşüyordu. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan eşsiz bir siyaset ve devlet adamlığı ve eşsiz bir yenilik ile inisiyatif aldı. Çözüm sürecini başlattı. Bir seneden fazla zamandır Türkiye'de kan dökülmüyor, ocaklar sönmüyor, anneler gözyaşı dökmüyor" dedi.
Bazılarının komplolar kurarak bu sürecin başarıya ulaşmasını engellemek istediğini öne süren Bakan Eker, "Türkiye tekrar kanlı gönlere nasıl geri döner diye hesap içindeler, kaos içindeler, kan içindeler. Ama yağma yok. Diyarbakır ve bütün bölge bu sürecin başarıya ulaşması için aynı zamanda 30 Mart seçim sorumluklarımızı da bilmemiz lazım. Bu seçim Türkiye'nin barış seçimidir" diye konuştu.
BAKAN ALA: ÇÖZÜM SÜRECİNİ SONUNA KADAR GÖTÜRECEĞİZ

İçişleri Bakanı Efkan Ala ise, Silvan'ın demokrasi yokluğundan, sistem yetmezliğinden, temel hak ve özgürlüklerin eksikliğinden ne kadar çok çektiğini bilen biri olduğunu söyledi. Bakan Ala, "Bizim demokrasinin gelişmesi için attığımız her bir aritmetik adımın, Silvan'da kardeşlerimizin arasında nasıl bir geometrik memnuniyet doğuracağını bilenlerdenim" dedi.
Toplumumuzun huzur ve güvenliği için proje ortaya koyduklarını belirten Efkan Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:
" Buna da kardeşlik projesi dedik. Çözüm süreci dedik. İnanın siz destek verdikçe, biz yolumuzda daha emin adımlarla yürüyoruz. Bu çözüm sürecini sonuna kadar götüreceğiz ve bu kardeşliği inşa edeceğiz. Biz kardeşliğimizi inşa ettiğimiz zaman neler yapabileceğimizi gösterdik. Bu yetkiyi elimize vermek sizin elinizde. Siz bize hizmet etme yetkisini verin ki, biz size hizmet edelim. Silvan'ın tarihine yakışır performans ortaya koyalım. Çünkü sandıktan alınmayan yetkiyi kullanmak gibi bir geleneğimiz yok. Siz bize sandıktan yetki verin, sonra bizden hizmet isteyin."

EY(GG/ESM) (FOTOĞRAFLI)