DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde 22 Ekim 1993 tarihinde çıkan olaylarda dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da aralarında bulunduğu 16 kişi hayatını kaybettiği olaylara ilişkin dava, Yargıtay tarafından Eskişehir'e nakledildi.
Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve dönemin Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı Emekli Albay Eşref Hatipoğlu ile Üsteğmen Tünay Yanardağ'ın sanık olarak yargılandığı dava güvenlik gerekçesiyle Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi tarafından Eskişehir'e nakledildi. Dava dosyasının Eskişehir'e gönderilmesinin ardından yeni bir esas numarası ile yargılama yapılacağı belirtildi.
Dosyada tutuksuz olarak yargılanan dönemin Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı Emekli Albay Eşref Hatipoğlu ile Üsteğmen Tünay Yanardağ, duruşmadan önce mahkemeye başvurarak, güvenlik gerekçesiyle davanın başka bir ile alınmasını istemişti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı davanın Diyarbakır'da görülmesi konusunda görüş bildirirken, Valilik ise başka bir ile nakledilmesini istemişti.
Dosyada dönemin Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı Emekli Albay Eşref Hatipoğlu ile Üsteğmen Tünay Yanardağ hakkında 'Taammüden öldürme', 'Halkı isyana ve birbirini öldürmeye teşvik', 'Cürüm işlemek üzere teşekkül oluşturma' suçlamalarıyla ağırlaştırılmış ömürboyu hapis ile 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

FB(GG/ESM)