Ayşenur YAMAN/ DÜZCE, () - DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi Beyören Köyü'nde imamlık yapan 45 yaşındaki Ali Cuni, bahçıvan gibi çalışarak caminin bahçesini ağaçlarla ve süs bitkileriyle güzelleştirdi. Ali Cuni selvilerin üzerine bahçe makasıyla "Allah" yazdı.
Beyören Köyü Beyler Mahallesi Camii'nin 15 yıllık imamı Ali Cuni görev süresi boyunca caminin bahçesini meyve ağaçları, süs bitkileri ve çeşitli ağaçlar dikerek güzelleştirdi. Caminin bahçesinde 80 ağaç, süs bitkileri ve çiçekler bulunurken, bahçenin güzelliği herkesin dikkatini çekiyor. Ali Cuni'nin şekillendirdiği selvilerin üzerine bahçe makasıyla Arapça harflerle "Allah" yazması beğenildi. Caminin bahçesinde zaman geçirmeyi sevdiğini söyleyen Ali Cuni, "22 yıllık imamım. 15 yıldır ise bu camide görev yapıyorum. Orman İşletme Müdürlüğü'nden fidanlar alıp 1 dönüm büyüklüğündeki bahçemize diktik. Şu anda bahçede 80 ağaç ile süs bitkileri bulunmakta. Herkes camimizin bahçesini çok beğeniyor" dedi.
Bu arada, Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü'nün organizasyonu ile Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Barbaros ve Beyören ilkokulları öğrencileri Beyören mevkiinde fidan diktiler. Öğrenciler ıhlamur, kayın, çam ve erguvan fidanlarını toprakla buluşturarak, can suyu verdiler. Yaklaşık 200 öğrenci etkinliğe katılırken, öğrencilere, içerisindeki hanede ağaç tohumu bulunan kalemler hediye edilerek, fidanların nasıl dikileceği anlatıldı.

AY(MÇ/AAA) (FOTOĞRAFLI)