AKHİSAR MİTİNGİNDE KONUŞTU
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kırkağaç’ın ardından kurmaylarıyla geçtiği Akhisar’da, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi’nde, seçim otobüsünden indi. Mehteran ekibi eşliğinde mitingin yapılacağı Vali Muzaffer Ecemiş Sevgi Yolu’na kadar yürüyen Bahçeli, halkı selamladı. Seçim bürosunda kısa süre dinlenen Bahçeli, daha sonra sloganlar ve alkışlar eşliğinde halka seslenmek için seçim otobüsüne çıktı.
Diğer ilçelerde olduğu gibi burada da 30 Mart’taki seçimlerin önemine değinen Bahçeli, şunları söyledi:
“Seçimler 1394 seçim çevresinde gerçekleştiriliyor. Bu çevrenin 30’u büyükşehir, 51’i il belediyesi, diğerleri ise ilçe ve belde belediyeleridir. Şu an Milliyetçi Hareket Partisi’nden başka ilçe ilçe dolaşan bir siyasi parti gözükmüyor. Bahsettiğimiz 30 büyükşehirden bir tanesi de Manisa’dır. Manisa’nın nüfus itibari ile gelişme seviyesi itibari ile toplumsal ihtiyaçların aşırı derecede belirmesi sebebiyle ve geleceğin de önemli bir yıldız şehri olacağını dikkate aldığımız vakit, Büyükşehir Belediyesi’ne kavuşmak onun en büyük tabii hakkı ve Manisa’nın dinamizmine de karşılık verecek bir kurumsal yapıdadır. Bunun yanında Akhisar’da devamlı gelişiyor, dinamizm içerisinde bulunuyor, toplumsal ihtiyaçlarının arttığı bir ilçe olarak dikkat çekiyor."
Partisinin Akhisar Belediye Başkan adayının Mansur Onay olduğunu belirten Bahçeli, destek istedi.
AK PARTİ SEÇMEMİNE SESLENDİ
AK Parti’li seçmenlere de seslenen Bahçeli, “Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş arkadaşlarım, sizi kırmak istemiyorum, sizi incitmek istemiyorum. Tercihiniz AKP ise, hala memnunsanız yolunuz açık olsun, Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yürüyün bu yolda. Ama öyle değilse, bu yollar kirlenmişse, bu yollar karalanmışsa, bu yollarda güven ve huzur kalmamışsa, birlikte yürümek için bir mecburiyetinin olmadığını da görmen lazım. Çünkü bu iktidarı siz oluşturdunuz, demokratik bir tercihinizdir, demokratik bir hakkınızdır. Bu sebepten dolayı saygı duymaktan başka söyleyecek sözümüz yok” dedi.
“KAZAN DİBİ GİBİ KAPKARA OLDULAR”
Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği öne sürülen ses kaydına da değinen Bahçeli, “Havada uçaklar, ellerinde gemicikleri var. Şimdide adacıklar alıyorlar. Allah gözlerini doyursun. Yasama, yürütmeden sonra yargı da Başbakanın emrine girdi. Tabi medya da bilindiği gibi emrinde ve elinin altında. 'Her şey benim elimde. İstediğimi yaparım' diyor. Bu yol, yol değildir. Bu yolda gidişat Türkiye’yi bitirir" dedi.
Her partinin isimlerinin zaman zaman MHP gibi, CHP gibi kısaltılarak söylendiğini hatırlatan Bahçeli, "Başbakan, AKP denmesini, Adalet ve Kalkınma Partisi denmesini istemiyor. AK Parti denmesini istiyor. Artık Ak’lığı yok oldu. Kazan dibi gibi kapkara oldular” diye konuştu.

Barış GEZİCİ, Haldun AKYÜZ/AKHİSAR (Manisa), ()

(AÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)