DENİZLİ’ye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Özel Yetkili Mahkemeler’in (ÖYM) kapatılmasıyla ilgili kanun teklifinin öncelik almasının düşündürücü olduğunu belirtti. Bahçeli, "Bu aşamada buna ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz. TBMM’de bizim dışımızdaki partiler hemfikir. Teklifi yasalaştırmak noktasında Meclis'in sıkıntı çekeceğini sanmıyoruz. Özel Yetkili Mahkemelerin öncelik alması bizi düşündürmektedir" dedi. Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın TÜSİAD’a çıkışını da eleştirdi.
Cuma namazını Ulu Cami’de kılan MHP lideri Devlet Bahçeli, daha sonra Bayramyeri ve Kaleiçi’ni gezdi, kendisine yoğun ilgi gösteren Denizlililerle selamlaşıp, sohbet etti. AkınCı Kuyumculuk’a da giren Bahçeli, 25 yaşındaki engelli Alperen Uygun’la da sohbet etti. Kuyumcu Yücel Akıncı, Bahçeli’ye kendisi için özel yapılan yüzüğü hediye etti.
Ardından gittiği Bayramyeri Meydanı’nda 6 aylık Muhammed Erciyas’ı kucağına alarak seven, 5 yaşındaki Ecrin İsenlik’le konuşan Bahçeli, daha sonra da Denizli Sanayi Odası’na gitti. Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gültekin Okay Salgar ve yönetimle yemek yiyen Devlet Bahçeli, meclis üyeleriyle toplantı yaptı.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Devlet Bahçeli, ÖYM'lerin kapatılmasıyla ilgili kanun teklifinin öncelik almasının düşündürücü olduğunu belirtti. Bahçeli, "Bu aşamada buna ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz. TBMM’de bizim dışımızdaki partiler hemfikir. Teklifi yasalaştırmak noktasında Meclis'in sıkıntı çekeceğini sanmıyoruz. Özel Yetkili Mahkemeler'in öncelik alması bizi düşündürmektedir. Özel Yetkili Mahkemeler'in kaldırılmasına yönelik uygulamaların özelliğini görmek istiyoruz" diye konuştu.
'BAŞBAKAN'IN ÜSLUBU KIRICI'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’a vatan hainliği suçlaması yöneltmesini de eleştiren MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Başbakan’ın son aylarda kullanmış olduğu üslup çok kırıcı ve incitici oluyor. TÜSİAD ve diğer kuruluşların siyasi iktidarla paylaşmadığı hususlar olabilir. Sanayi ve istihdam kabiliyeti yüksek olan değerli işadamlarına ve bulundukları kuruluşlara hain demek çok yanlıştır. Böylesine bir kurumun başkanına hain demek talihsizliktir. Bu hatasının farkına varmalıdır. Başbakan ya TÜSİAD’ı davet etmeli ya da orayı ziyaret etmelidir" diye konuştu.
'DİNLENMEMEK İÇİN AÇIK HAVADA GEZİYORUZ'
Bahçeli, telefon dinlemeleriyle ilgili bir soruya da gülümseyerek, "Ülkede dinlenmeyen kalmamıştır. O yüzden açık havada geziyoruz" yanıtını verdi.
EKONOMİK GÖSTERGELER 57'NCİ HÜKÜMET'TEKİ GİBİ
Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararını değerlendirmesi istenen Bahçeli, Türkiye’de ekonomik krize doğru bir gidişin olduğunu söyledi. Bahçeli, "Dolar ve euro yükselmeye devam ediyor. Bunlar yaşanmakta olan ekonomik krizin göstergeleridir. Bizim de olduğumuz 57'nci Hükümet Dönemi’nde bunları yaşadık. Merkez Bankası’nın ana görevleri arasında fiyat istikrarını sağlamak ve enflasyonu kontrol altına almak vardır. Elindeki enstrüman faiz oranlarıdır. Zaman zaman bunu artırır ya da düşürür. Bu ilerleyen dönemlerde kendini gösterir. Türkiye’de ekonomik krize doğru bir yöneliş var. Eğer siyasi krizlerle de takviye edilirse ülkede çok büyük sıkıntılar olur. Ülkemizde istikrara ihtiyaç vardır. İstikrar demokratik açılımdan daha önemlidir" diye konuştu.
Bahçeli, Sanayi Odası ziyaretinin ardından Çamlık Mahallesi’nde Denizlili ressam Gürcan Ekici’nin resim sergisini açtı. Ekici, Devlet Bahçeli’nin Pamukkale travertenleriyle birlikte tasvir ettiği tablosunu hediye etti. Bahçeli, MHP’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali İpek’in seçim bürosunun açılışının ardından Tavas İlçesi’ne hareket etti.