BAHÇELİ, İŞ DÜNYASINA KONUŞTU 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Denizli'de seçim çalışmaları kapsamında Anemon Otel'de bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile iş dünyasından temsilcilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemekten sonra konuşan Bahçeli, "Siyasi ve ahlaki çürüme devlet ve toplum hayatını kaplamıştır. Yürütülen dış politika da milli menfaatlerimiz bakımından kaygı verici olmuştur. Herkesin huzur içinde olacağı güvenlik ve herkesin adaletine güvendiği yargı sistemi tesis edilememiştir" dedi.
Siyasi iktidarların politikalarını evvela insanın mutluluğu ve esenliği gayesine yönlendirmeleri gerektiğini belirten Devlet Bahçeli, şunları söyledi: "Ekonomik istikrar ve dengeyi sağlayamamış, üretim eksenli bir model kuramamış, sanayileşme konusunda değerli adımlar atamamış iktidarlar bugünümüzü heba ettiği gibi geleceğimizi de karartmaktadır. Türkiye'nin en ciddi sorunlarından birisi de mevcut hükümetin sadece konuşuyor olmasından kaynaklanmaktadır. Başbakan kurduğu hayal borsasında oyalandıkça Denizli kaybetmekte, Türkiye geriye gitmektedir. Daha da kötüsü yolsuzluklarla ilgili iddiaları bastırmaya ve inkar etmeye çalıştıkça ahlak, adalet, hukuk, maneviyat ve insani değerlerimiz zarar görmektedir. İşçi, memur, esnaf, köylü ve emeklilerden oluşan mağdurlar, kendi kaderine terk edilmiştir. Yıllardır işsizlik önlenememiş, yoksulluk azaltılamamış, gelir dağılımı adaletli hale getirilememiştir. Yolsuzluk ve yozlaşmalar AKP döneminde inanılmaz seviyelere gelmiştir. Merkezi ve yerel idarelerde kamu kaynakları haksız, hukuksuz, usulsüz şekilde yandaşlara dağıtılmış ve halen de devam edilmektedir. AKP iktidarı siyasi onur ve haysiyetini ayakkabı kutularıyla değiştirmiştir. Hükümet ölümcül rüşvet hastalığına baştan ayağa yakalanmıştır. Haneden mensupları, evlatlar, dünürler, hısımlar, yakınlar, uşaklar, piyonlar hepsi birden yolsuzluk kanalına düşmüşler. Kutulara, para sayma makinelerine, para kasalarına sarılmışlardır."
SORUMLU BAŞBAKAN ERDOĞAN'DIR
MHP Lideri Bahçeli, siyasi ve ahlaki çürüme devlet, toplum hayatını kapladığını ileri sürdü. Devlet Bahçeli, "Yürütülen dış politika da milli menfaatlerimiz bakımından kaygı verici olmuştur. Herkesin huzur içinde olacağı bir güvenlik sistemi ve herkesin adaletine güvendiği bir yargı sistemi tesis edilememiştir. Vatandaşı gerçekten önceliğine alan hakkaniyetli bir yönetim anlayışı kurulamamıştır. Etnik bölünmeyi amaçlayan kanlı terör, siyasi ayrılıkçılık hevesleri ve etnik tahrikler artmış, Türkiye tehlikeli bir cepheleşme sürecine sürüklenmiştir. İnsanlar daha önce komşu, bakkal, manav, işçi, memur, dost ve arkadaş olarak gördükleri kişilerde, etnik köken ve mezhebe dayalı kimlik sorgulamaya başlamışlardır. Denizli'de ise öğrenci evleri hedefe koyulmuş, sanki tüm öğrencilerimiz gayri meşru hayat yaşıyormuş gibi bir algı oluşturulmuştur. Bunun sorumlusu elbette Başbakan Erdoğan'dır" dedi.
MANŞETLER HARAMZADELERİN HİZMETİNDE
Bazı basın yayın organlarını da eleştiren Devlet Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Manşetler haramzadelerin hizmetindedir. Manşetler milli ve manevi değerlere sırt dönmüş kişi ya da grupların ambargosu altındadır. Ekranlar bölücülerin, kozmopolit ve sözde aydınların yönlendirmesi altındadır. Türkiye'nin aynı zamanda bir medya sorununa haiz olduğu tartışmasızdır. Bütün çabalara rağmen hükümetin sipariş verdiği haber ve yorumları yayınlamakta direnen medya unsurlarına ise baskı ve dayatma artmaktadır. Ayrıca kültürel gerçeklerimizden ve toplumsal temellerimizden kopan ekonomik sistemle birlikte, milletimiz çok büyük bir açmazın ortasına düşmüştür. Ya AKP, PKK ve BDP kazanacak ve Türkiye'yi etnik mayınlarla patlatacak ve parçalayacaklardır. Ya da Milliyetçi Hareket Partisi Denizlili kardeşlerimin ve büyük milletimin sayesinde başarıya ulaşacak, Türkiye'yi topyekun temizleyecek ve ayağa kaldıracaktır. Cenab-ı Allah Türklüğün, Türk milletinin ve tüm iman edenlerin yar ve yardımcısı olsun."

Ferah IŞIK-Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, ()